CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile kente gelen Tekin, Battalgazi İlçesi’nde partililerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gürsel Tekin, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın son günlerde çıktığı canlı yayınlarda söylediği "Olay yine İmralı’ya gidebilir" sözüne değinirken, AK Parti Hükümeti'nin iç politikada sınıfta kaldığını savundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsl Tekin, "Başbakan 20 günce 'Terörle mücadele edeceğiz, siyasetle de müzakere edeceğiz' dedi. Dün gördük ki Sayın Başbakan yöntemini değiştirmiş siyasetle mücadele edecek terörle de müzakere edecek" diye konuştu.

CHP olarak işin ciddiyetini kavradıktan sonra iş barışın sağlanabilmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a gittiğini anlatan Tekin, "Ne yazık ki Sayın Başbakan her zamanki tavrı ile işi safsataya doğru yürüttü" dedi. CHP olarak TBMM'ye 7 kanun önerisinde bulunduklarını ifade eden Tekin, Kürt sorunu ve bölgedeki diğer sorunlarla ilgili çözüm önerilerinin çok net olduğunu, iktidar partisinin çözüm konusunda net olmadığını belirtti. 

Türkiye’nin dış politikasını da eleştiren Tekin, son günlerde yapılan zamlara da tepki gösterdi. Hergün zam geldiğini ifade eden Tekin, "Bakın eskiden yüzde 2-3 yüksek zamlardı, şimdi yüzde 10-15 zamlar ufak zam olarak telaffuz ediliyor" dedi. Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Son 15-20 gün içerisinde gelen zamlardan haberiniz var mı? Gazetelerimiz adeta bunları saklayarak üçüncü, beşinci sayfada vatandaşın görmeyeceği şekilde yazarak gösteriyor. Buna itiraz etmiyorum elbette basının medyanın üstünde ceberutça bir baskı var. Ama unutmayın ki bu ülkede gazeteciler de, gazete genel yayın yönetmenleri de, onların mutfağında çalışanlar da bu ülkede yaşıyor. Bu zamlardan onlarda nasibini alıyor. Onun için bunları saklayarak biz hiçbir yere gidemeyiz. Bütün bu verilere baktığınızda mutsuz bir toplum mutlu bir AKP ile karşı karşıya olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum."

Tekin, Başkan Erdoğan’ın CHP liderine dava açacağının hatırlatılması üzerine, "Sayın Başbakan büyük bir alınganlık gösterdi. Sayın Kılıçdaroğlu sonuç itibariyle WikiLeaks belgelerinde okudu ama yine Sayın Başbakanla ilgili hatırlarsanız İsviçre’de 8 farklı bankada parasının olduğu iddia edilmişti. Keşke Sayın Başbakan, Sayın Kılıçtaroğlu’na gösterdiği hassasiyeti orada da göstermiş olsaydı, dava açsaydı. Ne yazık ki oraya dava açamadı" karşılığın verdi.

Bu yıl uygulamaya konulan '4+4+4 eğitim sistemi'ne de değinen Gürsel Tekin, devletin dinden elini çekmesi gerektiğini söyledi. AK Parti Hükümeti ile dinin devletleştiğini öne süren Tekin, "Daha önce devlet dinden elini çeksin demişti. Şimdi AKP iktidar olunca maalesef durum değişti. Şimdi başka bir noktadayız. Velinin iradesinin bir önemi yok. Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Ama ne yazık ki hiç dosyayı açamadılar. Ama önümüzdeki dönemde mücadele edeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ziyaretlerini Yeşilyurt ile Doğanşehir İlçesi'nde sürdürecek.



CÖ(MP/İD)