Aşkale'ye giden Gürsel Tekin, Yaylımlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde yakınlarını kaybeden acılı ailelerle buluştu. Gölette boğulan 5 TEDAŞ görevlisi için Fatiha okuyan Gürsel Tekin, yakınlarının anlattıklarını dinledi. Şahin Baykal'ın babası Ahmet Baykal, "Bir katliam işlendi, sorumlularının en yakın zamanda adelet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Bir insan isteyerek eksi 38 derecedeki buzlu suya girip hayatıyla kumar oynar mı? Kaymakam ve vali yardımcısı, 'gereken yerlere bilgi verdik en yakın zamanda heplikopter gelecek' dedi. Sonra kaymakam '3 kişi kurtarıldı, diğer 2 kişi aranıyor" diye konuştu. Bunları izledik biz. Biber gazı sıktılar vatandaşın üzerine. Can yeleği yok. Deniz bisikletine biniyorlar" dedi.

Ahmet Sait Turan'ın babası Bilal Turan, "Bu nasıl devlet, böyle bir şey var mı? Helikopter 5 saatte geldi. Bakanımızın bu acılı günümüzde gelip, 'Takla atın da bakalım' diyor. Ayıptır. DSİ'nin 7 şişme botu var. Ölüme terk ettiler adamları" diye konuştu.

Ahmet Sait Turan'ın amcası Yavuz Turan ise, "Teröristelere nasıl kırmızı halı seriliyorsa bize de bir telefon edip 'başsağlığı' bekliyorduk. Vali, kaymakam Aşkale Çimento Fabrikasına gitti. Sende etten kemiktensin bizim yanımızda ol. Niye gelmedin?" dedi.

"AŞKALE DRAMI YANSITILSIN"

Feridun Öztürk'ün ağabeyi Müdahir Öztürk, köylere elektrik vermek için kardeşinin canını feda ettiğini, onun evinin elektiriğini kestiklerini ve cezayı yatırarak evi ışığa kavuşturduğunu söyledi. Yakınlarının yakınmaları karşısında etkilenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aşkale dramının basına yansıtılmasını istedi. Gürsel Tekin, "Sizin de çocuklarınız sizin de aileniz var. Elinizi vicdanızaı koyup bu acı tabloyu yansıtın. Bu kadar körlük, bu kadar sağırlık yeter. Siyaseyçi olarak değil bir kardeşiniz olarak diyorum. Siz ne kadar acı çektiyseniz, biz de çektik. Elhamdulillah hepimiz inançlıyız. Bu çocuklarımız donarak can verdi. Hükümet varlığının olmadığı bir yerde, bu çocukları nasıl kurtarabiliriz telaşındayken bir de biber gazı sıktılar. Şu fotoğrafa bu ülkeyi yönetenlerin ibretle bakması lazım. Sağlık bakanlığının ve askeriyenin helikopteri var. Malatya'da hava üssü var. SAT komandalorı. Bu kadar körlük olmaz. İktidarın zaafları, ihmalleri yokmuş gibi. Nedereyse vatandaşı suçlu bulunacağı gibi üstelik sözde tutuklanan serbest bırakılıyor. Enerji bakanı, 'kendi insiyatifleriyle gittiler' diyor. Ey bakan eksi 38 derecede kim kendi insiyatifle gölete girer? Vicdanınız yok mu? Allah'tan korkmuyorsunuz, kuldan utanmıyor musunuz? O 5 insan, eksi 40 derecede pikniğe mi gitti? Bu kişilerin sosyal güvencesi yok. Kim bakacak bunların aileleri ve çocuklarına. Ne Erzurum ne de Erzurumlu sahipsizdir. Sonuna kadar bu mücadeleyi namus borcu olarak ben götüreceğim" diye konuştu.

CUMHURİYET SAVCILIĞINA DİLEKÇE VERDİLER

Görüşmelerin ardından şikayetlerini yazılı hale getiren TEDAŞ görevlilerinin yakınları ile birlikte Aşkale Cumhuriyet Savcılığına giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dilekçeleri verdi. İşçilere arızayı gidermek için baskı yapılıp- yapılmadığını ortaya çıkarmak için telefon kayıtlarının çıkarılmasını, gerçek suçluların bulunmasınını istediklerini vurgulayan Gürsel Tekin, daha sonra Pasinler'e hareket etti.



NÖ(KS/İD)