Tanrıkulu'nun verdiği soru önergesinde şunlara yer verildi: 

"7’den 77’ye herkesin kilosunun, saç ve göz renklerinin dahi konu olduğu fişleme skandalının 2008 yılı ve öncesine dayandığı ve Kaymakam talimatıyla yapıldığı belirtilmektedir. Hatta soruşturma için Başmüfettiş olarak atanan kişinin Tunceli’de görev yapan eski bir kaymakam olduğu ve kendisinin de şüpheli olduğu iddia edilmektedir. Hakkında şüphelerin bulunduğu bir kişinin soruşturma için atanması ve Şan’ın intiharı öncesi bıraktığı not olay hakkındaki sır perdesini daha da derinleştirmiştir. Çalışma arkadaşları ise basına verdikleri beyanatlarda; 'Müfettişler Çağlar’ın kellesini koparıp olayı kapatmak istediler, koparalım kellesini, dediler. Kopardılar' ifadeleri de kamuoyundaki şüpheleri daha da arttırmıştır. Bu Bağlamda: 

1. Hozat eski İlçe Emniyet Müdürü merhum Çağlar Şan neden açığa alınmıştır? Açığa alınma gerekçeleri nelerdir?

2. Fişlenme olayının 2008 yılı ve öncesinde gerçekleştiği Emniyet mensupları tarafından iddia edilmektedir. Şan’ın açığa alınması bu fişlenme olayının daha da yakın zamana dek sürdüğünü mü ifade etmektedir? Bu konuda bulgular nelerdir?

3. Fişlenme olayı hangi yıllar arasında gerçekleşmiştir?

4. Soruşturma için bölgede görev alan eski bir kaymakam görevlendirilmiş ve kendisinin de talimat verdiği iddia edilen kaymakamlar arasında olduğu belirtilmektedir. Hakkında şüphelerin olduğu bir kişinin soruşturmak için görevlendirilmesi, Şan’ın mesai arkadaşlarının da dediği gibi olayı kapatmak için mi yapılmıştır? Bu görevlendirme hangi gerekçelerle yapılmıştır? Sizce etik midir?

5. Kaymakam talimatı iddiası soruşturma sürecinde aydınlatılmış mıdır? Bu iddia doğru mudur? Doğru ise talimatı veren kaymakam kimdir? Kaymakam bu talimatı keyfi gerekçelerle mi yoksa İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı talimat üzerine mi vermiştir?

6. Bu zamana dek soruşturma kapsamında görevlerinden alınan kişiler bulunmakta mıdır? Var ise kişiler, kişilerin görevleri ve görevden alınma gerekçeleri nelerdir?

7. İntihar olayı şüpheleri daha da derinleştirmiş hatta Şan’ın mesai arkadaşlarının açıklamaları da kamuoyunda bu olayın intihar süsü verilmiş bir cinayet olduğu yönünde şüpheleri güçlendirmiştir. Şan’ın vefatı hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa gerekçeleri nelerdir?

8. Gerek soruşturma için görevlendiren kişilerin kimlikleri gerekse intihar sonrası beyanatlar bu olayın üstünün kapatılmak istendiği yönünde bir algı oluşturmuştur. Can alan böyle vahim bir olay daha 'çoluk çocuk işidir' denilip geçiştirilecek midir?"



DHA(GK/COŞ)