CHP'li Tanrıkulu, Diyarbakır Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.,(DEDAŞ) binası önünde kente sık görülen elektrik kesintileriyle ilgili basın açıklaması yaptı. Kentin birçok mahalle ve köyünde elektrik olmadığını belirten Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Yatırımlar yapılmadığı için bugün kentin birçok yerinde elektrikler yok. Kesintilerin nedeni de siyasidir. Uzun süreli kesintiler insanları bıktırdı. Geçici trafolarla bu sorun çözülmez. Diyarbakır trafo bakımından trafo tarlasını dönüşmüştür. Plansız- programsız kış ortasında bunlar yapılmakta. Hepimiz biliyoruz ki, kışın üretim kullanımı artar ve arızılar meydana gelir. Ama hiçbir zaman bunların tedbiri kışın ortasında alınmaz. Kış ortasında bugün kentin göbeğine ek trafo yapılmaya çalışılıyor. Bunun olacağı belli değil miydi? Neden bunu yaz ayında yapmadınız? TEİAŞ Diyarbakır’a yeteri kadar kaynak aktarmamakta. Planlama siyasi saikle yapılmakta."

'KAÇAK ELEKTRİK BAHANE, NEDENİ SİYASİ'

Tanıkulu, Türkiye Elektrik İletim Ananomi Şirketi'nin (TEİAŞ) Batman ve Siirt'te olduğunu, Diyarbakır'da olmamasının siyasi olduğunu öne sürdü. Tanrıkulu, şu iddialarda bulundu:

"Planlama yeteri düzeyde yapılmamakta. Özelleştirme nedeniyle bu kurumlar hantallaşmıştır. Kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek Diyarbakır’a gerekli yatırım yapılmıyor. Bu durumu protesto ediyorum. Hükümetin, bakanlarını ve devletin valisini göreve davet ediyorum. Yetkililer 41 köye elektrik verilmesini sağlamalı ve derhal arızaları gidermelidir. Dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisinin Türkiye’de olduğu belirtilir ama halen bu kentin 41 köyünde bir haftadan buyana elektrik verilemiyor. Diyarbakır’ın 10 köyünde içme suyu şebekesi yoktur. Cumhuriyet'in 90’ıncı yılında illeri demokrasi bize yakışmayan bir durumdur. Bunların giderilmesi lazım, bölge üzerindeki bu ayrımcılığa da son verilmelidir."



CA,SS(GG/İD)