Van'daki programının ardından Hakkari'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Buradan Başbakana selam gönderiyorum. Hakkari Başbakanın üslubunu ve dilini istemiyor. Hakkari ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir dil kullanılmasını istemiyor. Hakkari Başbakan'dan barış ve huzur mesajlarını istiyor" dedi.

Tanrıkulu, CHP il Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP'li Tanrıkulu, "AKP'nin Bakanları güvenlik önlemleri altında geliyor. Hakkari'ye barış ve sorunu çözme niyetiyle gelmiyorlar. En son İçişleri Bakanının hangi ortamda buraya geldiğini çok iyi biliyoruz. Biz buradayız. Genel Başkanımız seçimde Hakkari'de Hakkarililerle buluştu. Burada görüşlerini açıkladı. Daha sonrasında milletvekillerimiz Hakkariye geldi. Şemdinli'ye gittiler. Oraya kimsenin gidemediği ortamda oradaki yurttaşlarla buluştular. Ben de bugün buradayım" diye konuştu.

Hakkari'nin işsizlik meselesine de değinen Tanrıkulu, Türkiye'de işsizlik ortalaması yüzde 11 iken, Hakkari'de bu oranın yüzde 17 olduğunu söyledi. Tanrıkulu, "Hakkari'de devletin bir tek yatırımı yok. Devlet Hakkari'den elini çekmiş durumda. Başbakan ve AKP Hakkari'yi gözden çıkartmış durumda. Hakkari'ye karşı yaklaşımları öyle. Biz tam tersine buradaki yurttaşlarımızla ortak bir duyguyu yakalamak ve paylaşmak için burdayız. Yani Hakkari halkı tabi ki buranın ekenomik sorunlarını çözülmesini istiyor. Fakat ondan önce istedikleri bir şey var. O da huzurdur" dedi.

HAKKARİ GELECEĞE UMUTLA BAKMAK İSTİYOR'

Hakkari'nin geleceğe umutla bakmak istediğini belirten Tanrıkulu, Başbakanın gözden çıkardığı Hakkari'den Ankara'ya sorunuların iletmek için geldiklerini söyledi. Bir gazetecinin BDP'li Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla  ilglii sorduğu soruya Tanrıkulu şöyle cevap verdi:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana değiliz. Başbakan adeta intikam almak amacıyla, ayrıştırıcı bir dil kullanarak bu soruna yaklaşmıştır. Ancak cevabını başta kendi milletvekillerinden almıştır. Umuyoruz Başbakan Türkiyeyi bu gereksiz gerginliklerle uğraştırmaz."

Hakkari'nin sorunlarına ilişkin CHP'li vekillerin verdiği soru önergesine de değinen Tanrıkulu, "Hakkari'nin çok sorunları var. Bu sorunların Meclis komisyonuyla incelenmesi lazım, arıştırılması lazım. Başbakan Hakkari'yi gözden çıkartmış. CHP olarak tüm siyasi partilerin içinde yer aldığı bir komisyonunun kurulması Meclis araştırması istedik. meclisin hükümete yol göstermesi için bu önergeyi verdik" diye konuştu.

CHP'li Tanrıkulu ve beraberindeki CHP Van il Başkanı Cemal Şen ile CHP Hakkari il Başkanı Mehmet Baş ile birlikte Hakkari kent merkezindeki esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Tanrıkulu daha sonra Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı ile Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu makamlarında ziyaret etti.



BD-(FE/AAA)