CHP Tarsus İlçe Örgütü tarafından 'Güçlü Örgüt, Aydınlık Gelecek, Çağdaş Tarsus için' sloganıyla birlik ve beraberlik yemeği düzenlendi. Yıldırımlar Park Restaurant'taki yemeğe CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile yaklaşık 700 kişi katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Özel, partilileri ile sık sık bir araya geleceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Partimize gönül vermiş, emek vermiş tüm eski dostları, gençleri burada görmek bizleri gerçekten mutlu ediyor. Bugün burayı doldurmanız bizlere güç verdi ve şu gerçeği ortaya çıkardı. Artık CHP salonlara sığmıyor. Bugün ülkemize baktığımızda insanlarımızın nasıl sıkıntılar çektiğini, demokrasinin ‘d’sinin dahi kalmadığını görüyoruz. Tüm bunlara direnen tek kalenin ise CHP olduğunu görüyoruz. Son kalemiz CHP'dir. Bunu neye borçluyuz; tabi ki Mustafa Kemal Atatürk’e. Ulu Önder’in kurduğu ve bizlere emanet ettiği CHP’yi ileriye taşımak, hepimizin boynunun borcudur. Buna sahip çıkmak ve birlikteliği göstermek herkesin, hepimizin görevidir."

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ise AKP iktidarının iş yapmak yerine ülkeyi ve CHP’yi kuranlarla uğraştığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bugün AK Parti, CHP’yi kuran ve onu yöneten liderlerle bir hesaplaşma içerisine girmiş gözüküyor. Sadece onu yapmıyor; bu ülkeyi kuran ve yönetenlerin 80 yılda elde ettiği değerleri AK Parti iktidarı 10 yılda sattı, satmaya da devam ediyor. Bununla da yetinmedi ve bu ülkenin geleceğini emanet ettiği gençlerimizin, çocuklarımızın bayramını da engellemeye kalkıştı. Eğitim sistemini değiştirdi. Yaşanan tüm olumsuzlukların karşısında sizler, yani CHP olacaktır."

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayının nasıl belirlenmesini istediği konusunda görüşlerini dile getirdi. Seçer, "Recep Tayyip Erdoğan 2002’de iktidara geldiğinde 'Ben mazlumum, ben mağdurum' diyordu. 2007’de oy arttırdı ve oyunu yüzde 34’lerden, yüzde 47 seviyelerine kadar çıkardı. 2011 yılında yaklaşık yüzde 50 gibi bir oy oranıyla şu anda hale yürütmenin başında bulunuyor. 2002, bugün ise 2012! Arada ki fark şu. Önceden sayın Recep Tayyip Erdoğan mazlumdu,mağdurdu şimdi mağrur oldu. 10 yıllık iktidarı döneminde Recep Tayyip Erdoğan, kavga etmedik kurum bırakmadı. Önce yurt içinde vatandaşla kavga etmeye başlayan sayın Başbakan, biraz tırnağı uzayınca, tırmalamaya başladı ve yurt dışına açıldı" dedi.

Konuşmaların ardından CHP’nin yeni yöneticileri sahneye gelerek partili ve davetlilere tanıtıldı.