Antalya Zeytinköy’den tebdili kıyafetle aldığı eroin ve kokaini TBMM çatısı altında basın açıklaması ile duyuran CHP’li Yıldıray Sapan, seçim bölgesi Antalya'da yine farklı bir basın açıklaması yaptı. Milletvekili Sapan, Antalya'da Valilik kararınca uzun süredir basın açıklamaları ve eylemlere kapalı olan ve Atatürk Anıtı'nı da çevreleyen Cumhuriyet Meydanı'nda saat 13.00'te basın toplantısı düzenledi.

'DEPODA YANGIN ÇIKABİLİR'

"Amacım sesimi Antalya Valiliği'ne duyurmak" diyen CHP'li Sapan, Kemer, Göynük, Çamyuva, Tekirova, Adrasan belediyelerinin katılımıyla oluşturulan GATAB'da yolsuzluk yapıldığı iddiasında bulundu. Aynı zamanda Tekirova Belediye Başkanı olan AK Parti'li Yusuf Üras'ın başkanlığını yaptığı GATAB'ın kayıtlarının Kuzdere 75'inci Yıl Katı Atık Depo Alanı ve Kemer Arıtma Tesisi depolarında tutulduğunu kaydeden Milletvekili Sapan, "Bu depolarda çıkabilecek yangına karşı, su baskınına karşı şimdiden yetkilileri uyarıyoruz" dedi.

GATAB'ın altyapı, kanalizasyon, çöp ve ilaçlama hizmetleri için 2011 yılı bütçesinin 49 milyon 500 bin TL olduğunu kaydeden CHP'li Sapan, "GATAB meclis üyeleri bunun sadece 4.6 milyon lirasının altyapıya harcandığını biliyor. Geriye kalan 45 milyon TL'nin akıbetini bilmiyor" iddiasında bulundu.

GATAB Başkanı Üras'ın birliğe yüklü miktarda su borcu olan otel sahiplerine Tekirova Belediyespor'a yardım karşılığında yardımcı olduğunu iddia eden Milletvekili Sapan, "Bu şekilde bir otelin 800 bin liralık su borcu sıfırlandı mı? O otelin ortaklarından biri daha önce bakanlık yapan bir siyasetçi mi?" diye sordu.

KAYMAKAM ARAŞTIRAMIYOR

Yıldıray Sapan, 3 bin TL'lik bir tabelanın 14 bin TL'ye fatura edildiğini, kurumun kiraladığı binek araçlara piyasanın iki katı bedel ödediğini ileri sürdü. Yine piyasada 1 TL'ye yaptırılabilcek bir plaj çantasının İstanbul'daki bir firmaya 12.5 TL'ye yaptırıldığını kaydeden Yıldıray Sapan, daha önce görevden alınan fakat mahkeme kararıyla görevine iade edilen Kemer Kaymakamı Bayramali Köse'nin Birlik hakkındaki bu iddiaları araştırdığı için görevden alındığını öne sürdü.