Balıkesir il ve ilçe örgütlerinden sorumlu olan CHP Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, Balıkesir’de partililerle biraraya geldi. Partisinin Balıkesir İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Sağlar, CHP örgütünü “denetleyen” değil “destekleyen” kişi olacağını söyledi. Sağlar, yerel seçimlerde CHP'nin bayrağını Balıkesir'de de dalgalandırmak istediklerini kaydetti.

Balıkesir'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenine katıldığını hatırlatan Fikrii Sağlar, “Yağmura rağmen coşkulu bir kalabalık vardı. Büyük Atatürk Türkiye'nin her tarafında anılıyor. Bunun nedenini Başbakanın Türkiye'de olmamasına bağlamalıyız. Eğer Başbakan Türkiye'de olsaydı, Brunei Sultanı’nın altın tabaktaki yemek ikramını kabul etmeyip Türkiye'ye gelmiş olsaydı belki bu kadar rahat anma töreni olmayacaktı” dedi.

“BAŞBAKAN İNSANIMIZI BÖLÜYOR”

AK Parti iktidarının kendisini bu ülkeye ait olarak görmediğini öne süren Sağlar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün siyaseten öyle bir iktidar var ki, bu iktidar kendisini bu ülkeye ait olarak görmüyor. Bu nedenle dağını, taşını, ormanını, suyunu, denizini çok rahatlıkla peşkeş çekiyor. İnsanını kaale almıyor. Bu hükümetin bu ülkeyi kendisine ait olarak hissetmediğinin en önemli göstergesi, 10 yıldır her vesile ile ülke insanlarını bölmeye çalışmasıdır. Laikler- dinciler, Aleviler-Sünniler, Kürtler-Türkler diye her vesile ile toplumumuzu bölme, ayrıştırma ötekileştirme, taraf haline getirme çabası içindedir. Öyle ki kendini alamıyor. Alex yüzünden Fenerbahçe'yi bile bölmeye çalışıyor. İnsanları, kadınları, erkekleri bölüyor. Çünkü böldükçe yaptıklarını insanlar göremezler. Böldükçe, taraf oldukça kendi tarafını sıklaştırdığı, karşı tarafı da düşmanlaştırdığı için insanların uzlaşması mümkün olmaz .Her vesile ile bölünmeye çalışılan bu toplum bir gün isyan edecektir.”

BAŞBAKAN’A SUÇLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Sağlar, “Karşımızda bir yalancı var. Bu yalancı, dünyaya yalancı olduğunu ilan etmiştir. Başbakan Almanya'da “Dünyaya ilan ediyorum. Açlık grevinde bir kişi var' demiştir. Aynı saatlerde Adalet Bakanı çıkıp, '68 cezaevinde 853 kişi açlık grevi yapmaktadır' diyerek, Başbakanın tüm dünyaya söylediği yalanını göstermiştir. Ben değil, kendi bakanı Başbakanın yalanını ortaya koymuştur. Ama nedense kimse sesini çıkarmamıştır” dedi.

“SEÇİMLERİ KAZANAMAZSAK BİR DAHA SEÇİM OLMAZ”

2014 yılında yapılacak seçimlerin hayati önem taşıdığını vurgulayan Sağlar, “3 seçim birden olacak. Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve hemen arkasından genel seçimler var. CHP genel seçimde iktidar olmak zorundadır. Eğer CHP bu üç seçimin ikisinde geride kalırsa bilin ki üçüncü seçimden sonra bir daha seçim olmaz. Çocuklarımız seçim görür mü görmez mi bilmem, çünkü Türkiye'de faşizm devam eder” dedi.

“ÜÇ ÇOCUK DERKEN ÜÇ HANIM DA OLABİLİR”

Türkiye'de genç nüfusun işsizlikle boğuştuğunu, 4 gençten birinin işsiz olduğunu belirten Sağlar, şunları söyledi:

“Başbakan ısrarla her vesile ile yeni evlilere 'üç çocuk yapın' diyor. Ancak aç insanlar üç çocuğu nasıl doyuracak, bunu hiç düşünmüyor. Eşim de buna çok kızıyor. Eşim, 'Sezaryen, kürtaj, üç çocuk..Bu nedir Başbakan niye bizim yaşantımıza bu kadar karışıyor' diye kızıp, köpürüyor. Bir gün eşime takıldım, “Serap bu kadar kızıyorsun ama bundan sonra gelecek cümleyi bilmiyorsun, o cümleyi söylediği zaman ne yapacaksın' dedim. 'Bundan başka ne diyebilir ki' dedi. Ben de “Başbakan kadınları üç çocuk, üç çocuk' diye alıştırıyor, sonra erkeklere dönüp, 'Siz de üç hanım alabilirsiniz' diyebilir. Dolayısıyla 3 çocuk da bu kez 9 çocuk diye katlamalı gidecek. Eşim 'bırak Allah aşkına' dedi. Bırak demekle olmaz, bu adam herşeyi yapabilir.”