Trabzon’daki panele Şafak Pavey'in yanısıra Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nejla Kurul ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Durmuş katıldı. Yaşanan durumun çok karanlık olduğunu belirten Pavey şunları söyledi:

"Bir yandan insanlarımız ölüyor, bir yandan da geleceğimize hiç hazırlanamıyoruz. Geleceğimizi bu aptal politikalar yüzünden kaybediyoruz. Bu politikalarla çok zaman kaybediyoruz. Durumumuz çok karanlık ve bunun neresinden dönersek kardır. Bunun için sadece bize yol gösterebilecek akla ihtiyaç vardır. Cami nerededir? Cami kalptedir, akılda değildir. Cami alışveriş yeri değil, ibadethane yeridir. Bu hükümetin yaptığı tek şey; camiyi akla koyup, bilimi akıldan çıkarıp, sokağa atıp, camiyi de bir AVM'ye dönüştürmektir. Benim özetim budur.”

Türkiye’nin bereketinin kaçtığını da dile getiren Şafak Pavey, “Eskiden soframıza getirilen her şeyin bir bereketi vardı. Şu anda emekçisinden öğretmenine, doktorundan mühendisine herkesle kavgalı bir hükümet var ve Türkiye’nin bereketinin kaçtığını düşünüyorum. Artık soframıza getirdiğimiz hiçbir şeyden tat alamaz olduk. Oylarınızı verdiniz ne oldu sevgili Karadeniz? Ne oldu, mutsuz bir yer oldunuz” dedi.