Kayseri Barosu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, kendisinin de İstanbul'da otopark çetesinden dayak yediğini söyledi. Pavey olayı şöyle anlattı:

"2004 yılında yabancı bir grup delegasyon için İstanbul'a gelmiştim. Yine kadına şiddeti konuşuyorduk. 30 kadar İsrailli delegasyonu gezdirdim. Akşam oldu misafirlerimizle yemek yedikten sonra otellerine bırakırken, ara sokaklardan birinde misafirin ayağının üstünden araba geçti. Otopark çetesi, yer kapma çabası yaparken yaşandı sorun. Ben 'Böyle yapmamalısınız derken, misafirimi korumaya çalışırken' çete üyesinden dayak yedim sokakta. Yerlere düşerek, herkesin gözü önüne bayağı tekme tokat dayak yedim. Protez olan bacağım kırıldı, ayağa kalkmam çok zor. Sadece Türkiye'de değil kadına şiddet her yerde olabilir. Şiddet dünyanın her yerinde karşınıza çıkabilir. Ama, önemli olan bundan sonrası. İlk tepki 'Engelli, sakat bir kadın olarak sokakta ne işin var?' Polis tarafından, hakim tarafından aynı soru soruldu. Davada herkesin ortasında beni döven çete üyesi haklı bulundu. Acildeki doktor tarafından da, poliste de aynı durum. Sakat bir kadın olarak bu saatte sokakta ne işin var. Önce ilk soru üstüne konuşmalıyız. Hakim 'Sakat başına o saatlerde bir daha dışarı çıkma yavrum' dedi davayı düşürdü. Çok korunaklı hayat sürerken benim başıma gelirken, en korunaksız kadınların başına kim bilir neler geliyordur.

'AKRABALARI 1 YIL SONRA EVİME GELDİ' 

Olayın üstünden bir yıl geçtiğini belirten Pavey, bir akşam evinin kapısının bıyıklı bir grup adam tarafından çalındığını anlatarak şöyle devam etti:

"Kahvemizi içmeye gelmişlerdi ellerinde çantalarla. Meğer beni döven kişinin akrabalarıymış, aynı çeteden. 'Biz aslında sizden bizi affetmenizi rica ediyoruz. Kardeşimizi kamuoyu önünde, basın önünde affettiğinizi söylerseniz, en azından o da sokağa utanmadan çıkabilir. Çünkü sizi dövdüğünden beri sokakta iş yapmasına izin vermiyoruz, Aşağılayıp ev hapsine koyduk' dediler. Yani hukukun vermediği cezayı sokak verdi."

MHP'Lİ DEMİREL: KADINA ŞİDDET KANUNLA DÜZELMEZ

MHP Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel de, kadına şiddetin kanun çıkartarak ya da eğitimle düzeleceğine inanmadığını, sorunun köküne inmek gerektiğini söyledi. Demirel, işyerlerinde ‘Mobbing’in azaldığı tezine de inanmadığını belirterek, "Doğru, mobbing azaldı, çünkü kadınlarımız iş hayatından çekildi. Çalışan kadınlarımız da kayıt dışı çalışıyor" diye konuştu.



DÖ(OE/COŞ)