TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, 22 Haziran'da Akdeniz üzerinde keşif uçuşu yaparken düşürülen ve pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un şehit olduğu olayla ilgili çelişkiler bulunduğunu öne sürdü.

Ümit Özgümüş, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi ve Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bassid beldesinde yaşayan insanlarla görüşmeler yaptıklarını, Türk ve Suriyeli görgü tanıklarının uçağın düştüğü açıklanan dakikalarda alçaktan uçan 2 uçağın geçtiğini ve bu uçakların düşürüldüğünü iddia ettiklerini belirtt. Özgümüş, ifadelere göre çelişkili durumlar ortaya çıktığını savunup, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan şu soruların yanıtlarını istedi:

"1- 22 Haziran 2012 tarihinde Suriye tarafından gerçekten kaç uçağımız düşürüldü?

2- 52 saatlik detaylı çekim yapan Nautilius gemisi, uçağın enkazını bulduğunda pilotların naaşı neredeydi? Naaşlar enkazla aynı anda bulunduklarına göre pilotların kokpitte sıkışmış olmaları gerekir. Eğer pilotlar kokpitte bulunduysa, kaskları ve postalları üzerlerinde miydi?

3- Eğer postallar ve kasklar pilotların üzerindeyse, uçağın enkazından önce sergilediğiniz kask ve postallar kime aitti?

4- Eğer pilotların naaşı bulunduğunda kask ve postalları üzerlerindeyse, bu durum, uçağın enkazı bulunmadan önce sergilenen postal ve kaskların, vurularak düştüğü ve pilotlarının atladığı iddia edilen ikinci bir uçağın pilotlarına ait olduğu tezini güçlendirmiyor mu?

5- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Temmuz ayının başında, Suriye tarafından düşürülen uçağımızla ilgili ellerinde objektif belge ve bilgilerin olduğunu ve bunları Türkiye ile paylaştıklarını söyledi. Paylaşılan bu belge ve bilgiler neden kamuoyuna açıklanmıyor?"