CHP’li Özel, kendi twitter hesabında hafta sonu KPSS öncesi, soru kitapçığındaki bir çok sorunun yayınlandığını iddia ettiği 'beyazkalem.com.tr' internet sitesinin yönetim kurulu üyesinin Deniz Feneri’nin Ankara Şube Başkanı Mevlüt Koca olduğunu ifade etti. 2010 yılındaki KPSS skandalının faillerinin hala bulunmadığını hatırlatan Özgür Özel, “Daha 2010 yılında yaşananlar, sınavda yaşanan skandaldan sonra iptal edilmesi, tam not alan birçok öğrencinin sınava girmemesi konularının soruşturulmaması gündemdeyken, yine KPPS’ye hazırlanan öğrencilerin korktukları başına geldi. Sınavla ilgili bir çok iddia ortaya çıktı” dedi. Özel, toka, ev anahtarı gibi bir çok eşyanın alınmadığı KPSS’nin hafta sonu düzenlenen sınavında soruların sosyal paylaşım sitesinde yayınlandığını kaydederek şunları söyledi:

“Twitter’da ve Facebook’ta sınav sorularından fotoğraflar yayınlanıyordu. Yüksek çözünürlükte çekilmiş sınav soruları kitapçığı sanal alemde gezmeye başladı. Hemen ardından da ‘beyazkalem.com.tr’ diye bir yayın evinin web sitesinde sınavın 60 sorusundan 57 tanesi deneme sınavı diye yayınlandı. Daha sonra bu siteye hemen erişim kaldırıldı. Sınavdan sonra, akşam saatlerinde bu sefer Ankara’da kitapçılar bulundu. Hata sınavda soruların cevaplarını çağrıştıran hatırlatıcı notlar parklarda, bahçelerde bulundu.”

“ARAŞTIRDIM İLGİNÇ SONUÇ ORTAYA ÇIKTI”

KPSS sorularını deneme sınavı olarak yayınlayan ‘beyazkalem.com.tr’ hakkında araştırma yaptığını ve ilginç sonuçlar ortaya çıkardığına değinen Özel, “Bu konuyla ilgili pazar günü 'beyazkalem.com.tr' kimdir, nedir bakarken, internetten ticaret sicil gazetesine girdim. Herkesin ulaşabileceği bir sitedir bu. Bu ticaret sicil gazetesinde 8 tane yöneticisi olduğunu gördüm. Bu 8 yöneticiden birinin Mevlüt Koca olduğunu gördüm. Deniz Feneri dosyasını dikkatle tetkik ettiğimde orada karşıma çıkan isimlerden bir tanesi de Mevlüt Koca’ydı" dedi.

CHP’li Özel, hafta sonu yapılan KPSS’den sonra çıkan iddiaların yine üstünün kapatılacağını dile getirerek, “Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, iki senedir iptal edilmesine gerekçe olacak kadar bir kopyanın ispatlandığı halde, bunun suçlularının hakim önüne çıkarılmaması" diye konuştu.



MHÖ(İÖ/ESM)