28 Ekim'i 29 Ekim'e bağlayan gece Manisa'da olduğunu belirten Özel, 1 gün sonra Manisa'da büyük bir Cumhuriyet mitinginin planlandığını, Manisa milletvekilleri olarak bu kentte miting için yöneticilerden izin aldıklarını söyledi. CHP'li Özgür Özel, şöyle dedi:

"Manisa'daki mitingde olacaktık. Ankara'daki Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmak isteyen arkadaşlar da otobüslerle seyahat ederek Ankara'ya geleceklerdi. Gece yarısı telefon geldi. Manisa çıkışında araçlar durdurulmuştu. Ben döndükten sonra araçların yanına gittim ve bütün Türkiye'de olduğu gibi aracın far ayarlarından aracın belgelerine kadar her şey incelendiler. Ama bir eksik çıkmadığında artık o aracın gitmesi gerektiğini söylediğimizde 'Gidemezsiniz. Çünkü emir var' dediler. Polise Anayasa'nın ilgili maddesini hatırlatıp bu seyahat özgürlüğüne engel koyulamayacağını söyledim. Bunu yazılı bir şekilde talep etmelerini üstlerinden istedim. Onlar da 'Yazılı olarak var' dediler. Görmek istediğimiz de ise 'Bu emir gizli' denildi. Bu emrin gizli olduğu nokta o gece bütün Türkiye'de yaşanan bu engellemeleri açıklıyordu."

Özel, birilerinin polise 'Ankara'daki Cumhuriyet Yürüyüşü'ne ilinizden kimse katılmasın. Biz size bunu emrediyoruz. Ama bunu bizim size söylediğimizi kimseye söylemeyin' diyerek gizli bir yazı yayınladığını belirtirken, "Bunun üzerine Manisa Emniyet Müdürü ile görüşerek 'Bu yazının bana verilmesini yoksa polisin her eylemde gizli yazı var dediğinde polise inanırsak her özgürlüğü kısıtlar' dedim. O da yazıyı göstereceğini ama veremeyeceğini söyledi" diye konuştu.

Özel, yazının fotoğrafının çektiklerini, genelgede İçişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Demirel'in imzasının bulunduğunu ekledi.



DHA(ÜK/İD)