Hasan Ören, askerlik şubeleri ve adliyelerin kapatılması ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Manisa'da 4 ilçe adliyesinin kapatıldığını belirtti. AK Parti iktidarı döneminde Manisa ilçelerindeki kurumların bir bir kapatıltığını savunan Ören, AK Parti'nin özellikle çok oy aldığı ilçelerdeki askerlik şubelerini, adliyeleri kapatmasını anlamanın mümkün olmadığını kaydetti. Adliyelerin kapatma gerekçesinde iş yükünün az olmasının gösterildiğini dile getiren Ören şunları söyledi:

"Adliyelerinde iş yükü az ise, o ilçede huzur var demektir. Suç oranı az, vatandaşın birbiri ile itilafı yok demektir. Ayrıca bu kurumların bulunması ilçelere ekonomik ve sosyal olarak büyük katkı sağlamaktadır. Çünkü ilçelerde oturan hakim ve savcıların, devlet görevlilerinin, avukatların vatandaşla kurdukları sosyal ilişkilerin faydasını kimse göz ardı edemez. Düşünülmeden alınan bu kararların ilçelerimize verdiği zararları zamanla herkes görecektir. Köylerden, ilçelerden şehirlere göçü artıracak olan uygulamalar ilçelerin ekonomisine büyük zarar verecektir. AKP'nin bu politikaları ile vatandaşa açıkça ilçenizi, köyünüzü terk edin denmektedir. Zaten AKP, yaşatmak yerine kapatmayı, satmayı tercih etmektedir."

ORTAK TAVIR ALINMALI

Bu nedenle Manisa'nın bütün milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ticaret, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşlarının AK Parti'nin kapatma politikalarına karşı ortak tavır alması gerektiğini savunan Ören, Kırkağaç, Gölmarmara, Köprübaşı ve Selendi adliyelerinin kapatılmasından vazgeçilerek, hizmet vermeye devam etmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.



MHÖ(AÖ/COŞ)