CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, partisinin Burdur İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle bir süre görüşen Oran, basın toplantısı yaptı. 24 Kasım'ın 'Öğretmenler Günü' olduğunu hatırlatan Oran, eğitimcilerin 'Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenleri, insanın temelindeki 'Harç' olarak nitelendiren CHP'li Oran, Türkiye'ye bakıldığında çok üzücü bir tablo olduğunu savunurken, "300 bin öğretmen atama bekliyor. Eğitimdeki yeni uygulama nedeniyle 126 bin öğretmene ihtiyaç varken 40 bin atama yapıldı. 80 bin sözleşmeli öğretmen var. Bunların iş güvencesi yok ve ucuza çalışıyor. Birçok öğretmen atama beklerken hayatını kaybetti" dedi.

Eğitim sisteminde çok ciddi sorunlar olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, şöyle devam etti:

"Eğitim sistemimiz siyasete alt edilmiş, ticarethaneye döndürülmüştür. '4+4+4' denilen yeni eğitim sistemi, plansız, programsız ön hazırlığı olmadan dayatılmış, esas amacı milli eğitimi dini eğitime döndürme hareketidir. Milli eğitimi dini eğitime döndürmek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zihin haritasının ortaya çıkmasıdır. Başbakanın kafasındaki asıl sorun, laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir. Başbakanın, laik devlete karşı kafasında sorunu olduğu çok nettir. Laik devleti anti laik sisteme getirmek, 4+4+4 sistemiyle olur."

"ÜLKENİN DNA'SIYLA OYNADILAR"

AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'nin önüne konulmuş bir 'Truva Atı' olduğunu savunan Oran, 10 yıl önce halka yalan söylendiğini ileri sürerken, "Türkiye'nin bütün sistemleri, DNA'sıyle oynadılar. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları kaldıracağız diye geldiler ama bugün bunlar daha fazla hale getirdi" diye konuştu.

BAYRAKTAR İSTİFA ETMELİ

TOKİ'deki yolsuzluk iddialarına da değinen Oran, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. CHP'li Oran, Bayraktar'ın istifa etmemesi halinde Başbakan tarafından görevden alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de eğitim, sağlık, hukuk, ekonomik ve terör sorunlarına rağmen Başbakan Erdoğan'ın sürekli Suriye meselesiyle uğraştığına dikkati çeken Oran, "Ellerini nereye atarlarsa, ellerine sopayı yiyorlar. 'Şamar oğlanı' haline gelmiş bir Türkiye var. İran, Rusya, Irak, 'Sen kendi işine bak' diyor. Başbakan 'Yurtta sulh, cihanda sulh' şiarını bir yana bıraktı ve savaş çığırtkanlığı yapan bir insan haline geldi. NATO'dan istenilen amacı ve hedefi belli füzeler Türkiye'yi hedef haline getirdi" diye konuştu.