CHP Van İl binasında basın toplantısı düzenleyen Umut Oran, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen deprem yaralarının halen sarılamadığını söyledi. İktidarın bu depremde iyi sınav vermediğini öne süren Oran şöyle konuştu:

"Şabaniye kavşağında bir camiinin minaresi yok. Sizlerin kanalıyla söyleyelim, sonra Başbakan görünce bozuk atmasın. Biz geldiğimizde söyledik camiler yıkık yapılmıyor. Vatandaş sıkıntılı. En büyük şikayetlerden biri camilerin yapılmamış olması. Adliye halen cezaevinde. Eğitim halen sıkıntılı. Öğretmenler de öğrenciler de sefil. Van stadı halen inşa edilmedi. Birçok ilde yeni stadyum yapıldı. Fakat Van Spor halen deplasmanda maçlarını oynamak zorunda kalıyor." 

'CUMHURİYETİ İÇİNE SİNDİREMEDİ'

Bugün Erciş İlçesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu'nu da ziyaret edeceklerini ifade eden CHP'li Oran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz Atatürk İlköğretim Okulu'nun adı bugün Tenzile Ana Okulu oldu. Ben Tenzile Hanım'a Allah'tan rahmet diliyorum. Başbakan yarın o okulun açılışını da yapacakmış. Bu isim değişikliğini kim talep etti. Bu nasıl bir yalakalıktır. Sayın Başbakan utanmıyor mu böyle bir şeye, yani Atatürk'ün ismini kaldırıp yerine Tenzile Ana adı veriliyor. Nasıl içine sindiriyor. Buna gerek var mı? Milli Eğitim Bakanı'na da soruyorum. Bu izni sen nasıl verebilirsin? Milli Eğitim Bakanının Atatürk düşmanı olduğunu, Cumhuriyeti içine sindiremediğini biliyoruz. Milli Eğitim Bakanı gelsin, Van'ın sondan ikinci olan eğitim sorununu düzeltsin."

OKULU ZİYARET

Oran ve beraberindeki CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, basın toplantısının ardından iki okulun birleşik eğitim verdiği Akköprü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Oran, yolda yaya olarak okularına giden birkaç öğrenciyi de aracına alıp  okula kadar götürdü. Okulda bir süre Okul Müdürü ve öğretmenlerle sohbet eden Oran, bir sınıfa girip öğrencilerle konuştu. Oran, öğrenciler için yanında getirdiği kırtasiye malzemelerini de okul yönetimine teslim etti.

Deprem sonrası kurdukları çadırın yanması sonucu 3 çocuğunu kaybeden Tolukan ailesini de ziyaret eden CHP'li Oran, İl Başkanı Şen ve beraberindekiler, ailenin sorunlarını dinleyip not aldı. Oran aileye verilmek üzere yardım malzemelerini de teslim edip, Erciş İlçesi'ne gitmek üzere ayrıldı.



GÖ(FE/COŞ)