Kazanlı Mahallesi girişinde bulunan boş arazide bir araya gelen Akdeniz İlçesi Örtüaltı Sebze Birliği üyesi yaklaşık 200 çiftçi, Soda Sanayi A.Ş.'nin mahallelerine kurmayı planladığı sülfürik asit üretim tesisini protesto etmek ve Ziraat Bankası'na olan borçları nedeniyle icralık olduklarını ileri sürerek eylem yaptı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da destek verdiği eylemde konuşan Akdeniz İlçesi Örtüaltı Sebze Birliği Başkanı Tansel İzgi, hiç kimsenin sermayenin karı uğruna kendilerini yok sayamayacağını söyledi. POLİS MÜDAHALE ETTİ

Konuşmaların ardından kalabalık D-400 karayoluna çıkarak yürümek istedi. Bunun üzerine önlem alan polis, barikat kurarak çiftçileri engellemeye çalıştı. Aralarında CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da bulunduğu grup yürümekte ısrar edince polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Kalabalık polise, taş ve sopa fırlatarak karşılık verdi.

MİLLETVEKİLİ DE BİBER GAZINDAN ETKİLENDİ

Grubun içinde kalarak biber gazı ve tazyikli sudan etkilenen Milletvekili Aytuğ Atıcı, polislerin yanına giderek tepki gösterdi. Ardından Atıcı, çiftçilerle kol kola girerek yürüdü. Bir kez daha yola kesen polis, Milletvekili Atıcı'ya, 'Siz Meclis'ten karayolunda yürünebileceğine dair yasayı çıkarın, biz sizi buradan yürütelim' dedi. Kısa süreli görüşmenin ardından Milletvekili Aytuğ çiftçilere dağılmalarını istedi. Çağrı üzerine yürüyüşten vazgeçen çiftçiler dağıldı.