İzmir'de 2 bin üyesi başka partiye de üye olan CHP, sıkıntılı günler yaşıyor. Aralarında sade üye, kurultay delegesi ve önseçim delegelerinin bulunduğu çift üyeler arasında hala CHP sıralarında oturup meclis üyeliği yapan Konak Belediye Meclis üyesi Yelda Atilla ile Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ağırtaş'ın da olması şaşkınlık yarattı. CHP'ye üyelik formu da üyelik kartı da bulunduğunu belirten Ağırtaş, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"Bugüne kadar her tür hırsızlığı görmüştük ama üye hırsızlığına ilk kez şahit oluyoruz. AKP böylece bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu. Genel Merkezlerine şirin görünmek için nüfus kayıtlarını elde ettiği kişilerin üyelik kayıtlarını yapmışlar. Şu an AKP İlçe yönetiminde olanlar, Gaziemir'i tanımadığı için, kimin hangi partiyle ilişkisi olduğunu bilememiş olabilirler. Ben hem Gaziemir, hem Büyükşehir Belediye Meclis üyesiyim. İnsan hiç olmazsa rakibi olduğu partiden belediye meclis üyesi seçilip, aynı zamanda meclis başkanvekilliği görevini yürütmekte olan bir siyasetçiyi tanır, naylon üye yapmaya kalkmaz."

'AĞIRTAŞ VE SÜLALESİ AK PARTİ'YE ÜYE'

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün ise Ağırtaş'ın DSP Gaziemir İlçe Başkanlığı yaptığını, 2008 yılında AK Parti'ye üye olduğunu öne sürerek, "Ağırtaş Ailesi'nden bir mahallede 38 üyem var. Akrabası Şemsettin Ağırtaş 9 Eylül Mahallesi'nde başkan yardımcım. Yılmaz Ağırtaş, Gaziemir'den belediye başkan adaylığı düşünüyor. Bu tarz sansasyonel çıkışlara ihtiyacı yok. Daha farklı ve doğru yöntemler bulabilir. Kendisi 2009 yılında CHP'den meclis üyesi seçilmiş, ancak partiye üye olmayı unutmuş. O da haklı tabi o kadar sık parti değiştiriyor ki. Dört yıldır hangi partiye üye olduğunu bilmeyen bir siyasetçi. Ucuz çıkışlarla zan altında bırakmasın. Yılmaz Ağırtaş'ın üyelik formu elimizde değil çünkü burada arşiv tutmuyoruz, kayıtları Genel Merkez'e gönderiyoruz" dedi.



ED(AÖ/SS)