CHP Muğla İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Kaplan, AK Parti'lilerin yıllardır kendi çıkarları için çalıştığını savundu. Muğla’nın çeşitli yerlerinde 3 yıl önce Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 100’e yakın Acil Yangın Müdahale göletleri yapıldığını hatırlattı. Bu göletlerden 5-6 tanesinin de Kavaklıdere İlçesi’nde bulunduğunu kaydeden Kaplan, şu iddialarda bulundu:

"Göletlerden biri Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kavaklıdere İlçesi Yarbaşı Mevkii’ne yapıldı. Yine Orman İşletme Müdürlüğü 2011 yılında Yarbaşı Mevki’ine 800 metre mesafede olan Hacı Geç Mevkii’ne yeni bir şahane gölet yaptı. Tespitlerimiz sonucu 2011 yılında Hacı Geç Mevkii’ne yapılan gölet, acil yangın önlemek için değil, AK Parti Kavaklıdere İl Genel Meclisi üyesi Saffet Karabıyık’ın istekleri doğrultusunda, devletin tüm imkanları kullanılarak, Karabıyık’ın yayla evine ve arazisine su vermek için yapıldı. Çünkü Karabıyık 4 yıl önce gölete uzaklığı 300 metre olan 16 dönüm arazi satın aldı. Satın aldığı bu arazinin yakınında, uzağında, içinde bir damla su yoktu. Bu nedenle 8,5 kilometre uzaklıktan Göktepe eteklerinden çobanların ve yabani hayvanların kullandığı kaynak suyunu devlet, kapalı boru sistemiyle Hacı Geç Yaylası’ndaki gölete getirdi. Devlet 8.5 kilometre uzaklıktan gölete getirdiği suyun yüzde 50’sini gölete vererek, yüzde 50’sini de Saffet Karabıyık’ın Kavaklıdere ilçesi Hacı Geç Yaylası’nda bulunan evine, yeraltından isale hattı döşeyerek susuz eve içme suyu vermiştir."

Kaplan, AK Parti Kavaklıdere İl Genel Meclisi üyesi Saffet Karabıyık’ın kendisine çalıştığını belgelerle kanıtladığını, bu nedenle istifa etmesi grektiğini iddia etti.

"KOMİK BULUYORUM"

AK Parti Kavaklıdere İl Genel Meclisi üyesi Saffet Karabıyık ise ilçede 72 göletin bulunduğunu söyledi. Karabıyık, "Bu kadar göletin şahıslar için yaptırılması mümkün mü? Benimle beraber 34 kişi göletteki sudan yararlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Bayrambeller Mevkii’nde tarım arazisinde çıkan yangın, ormana sıçradı. 2 helikopter göletten su alarak yangını söndürdü. Göletin şahıslara değil kime hizmet edildiğini kamuoyunun takdirine sunuyorum. Kaplan’ın açıklamasını komik buluyorum. Bu zihniyet üretenleri sevmez. Halkın takdirine sunuyorum. Yapılan bu yalan açıklamayla ilgili olarak yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım" dedi.