CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın siyasi partilerin kütüğünü tuttuğunu, partilere olan üyelikleri, yasadışı faaliyetleri incelediğini söyledi. Kendilerine gönderilen listede, CHP üyesi 176 kişinin aynı zamanda başka partilere de üye olduklarını gördüklerinde şaşırdıklarını anlatan Başkan Şenol, bu üyelerden 161'inin aynı zamanda Ak Parti üyesi olduğunu belirlediklerini kaydetti.

1 kişinin aynı anda 2 partiye üye olamayacağını vurgulayan Şenol, "Yargıtay Başsavcılığı, birden fazla partiye üye olan isimlerin üyeliklerinin düşürülmesi için partilere liste gönderdi. Bize 176 kişilik liste geldi. Bu listede başka partilerden istifa edip bize gelen üyeler var. Yöneticiler bu üyelerin üyeliklerini düşürmediği için 2 partiye üye görünüyor. Buraya kadar her şey normal, bizi hayrete düşüren o listenin büyük bölümünde partili arkadaşlarımızın aynı zamanda AKP'de üye gözükmeleri" diye konuştu.

Ak Parti'de üye görülen bazı isimlerin CHP'de aktif görevlerde bulunduğuna dikkati çeken Başkan Şenol, "İsim vermek istemiyorum ama Yalvaç'ta belediye meclis üyemiz, Eğirdir ve Isparta ilçe yönetimlerinde görevli arkadaşlarımız AKP'de üye görünüyor" dedi.

'AKP FORMLARI GÖSTERMEK ZORUNDA'

Başkan Şenol, "CHP üyesi arkadaşlar AKP'de de üye görülüyor. Bazı üyelerimiz AKP'ye üye olduklarını beyan etti. Ama bunlar çok az sayıda. AKP'ye üye görünenlerin büyük bölümü üye olmadıklarını söyledi. AKP'de üye olduklarının kanıtı için form doldurulması ve imza atılması gerekiyor. AKP İl Başkanlığı şimdi o formları göstermek zorunda. Aksi takdirde suç işlemiş olur. Türkiye genelinde 60 bine yakın kişi hem CHP'ye hem de AKP'ye üye gözüküyor. AKP yönetimi CHP'de aktif üye olan isimlerin kendilerine nasıl üye yapıldığını açıklamak zorunda" ifadelerini kullandı.



ME(SU/CK)