Eskişehir'e CHP'li Tepebaşı Belediyesi ile Memleket Sevdalıları Derneği'nin birlikte düzenlediği 'Demokratik Kitle Örgütleri, Demokrasi ve Yerel Yönetimler' konulu panele katılmak üzere gelen Nihat Matkap, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki OMK Fabrikası önünde işten çıkarıldıkları için oturma eylemi yapan 23 işçiyi ziyaret etti. İşçiler, Matkap'a Selüloz İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldıklarını söylediler.

SENDİKA TEMSİLCİLERİ İŞYERİNİ DÜŞÜNÜYOR

Türkiye'de sendikal örgütlenmenin önünü kesmek için işten çıkarma olaylarının yaşandığını ifade eden Nihat Matkap şunları kaydetti:

"Sendika üyesi oldukları için işten çıkartılmak aslında ekonomik açıdan da sosyal açıdan da doğru bir girişim değil. Her örgütlü işyerinin verimliliği artıyor. Çağımızda sendikacılık geçmiş dönemlerde olduğu gibi yapılmıyor. Bütün sendika temsilcileri adeta işveren gibi, işveren temsilcisi gibi, o işyerinin karlılığını, verimliliğini düşünüyor ve bu birikimi heba etmemek gerekiyor. Sendikalaşmayı bir öcü olarak görmemek gerekiyor. Türkiye'de belki bunu yeniden tartışmalıyız. Kış dönemine girerken böyle basit bir nedenle çalışanları dışarıda bırakmak insani de değil. AKP'nin son dönemde uygulamaları örgütlü toplumdan yana değil. Çünkü demokrasiyi olan bakış açıları da çok farklı. Demokrasiye bağlı olan hükümetler genelde örgütlenmeyi destekler."

3 YILDA 3 SEÇİM OLACAK

İşten çıkartılanlarla bir süre fabrika önünde sobet eden Nihat Matkap daha sonra CHP il binasını ziyaret etti. Matkap partililere hitaben yaptığı konuşmasında " Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 3 tane seçime gireceğiz. 2013'de yerel seçimleri, 2014'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 yılında takvim normal işlerse milletvekilliği seçimleri gerçekleşecek. CHP olarak hazırlık yapmamız gerekiyordu. Geçtiğimiz yılı hazırlıkla geçirdik. Birçok yapısal eksikliğimizi giderdik. Çağdaş, modern bir tüzüğe kavuştuk" dedi.

GÜNDEMİN KONUSU TERÖR

Türkiye'de son günlerde gündemin konusunun terör olduğunu ifade eden Nihat Matkap ülkenin birlik ve berberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Matkap "Son günlerde gündemin en temel konusu terör, tırmanan terör. Daha önce 2-3 ile hapsolan terör şimdi bütün Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Bunun nedeni bir türlü anlaşılamıyordu. Ama son günlerdeki açıklamalar terörün tırmanma nedenlerini ortaya çıkardı. Bu da Türkiye adına önemli bir gelişme. Türkiye siyaseti adına önemli bir gelişme. Oslo görüşmelerini konuşuyoruz. Oslo'da ne olmuş? Oslo'da olan; AKP 2011 Haziran seçimlerini gölge altına almak için müzakerelerde bulunmuş. Hiç barışı düşündüğünden yapmamış o müzakereleri. O seçimlerden güçlü çıkmak adına ne yazık ki Türkiye'yi pazarlamış. Asıl üzerinde durmamız gereken nokta bu. Bunların ciddi bir şekilde anlaşılması gerekiyor. Konunun ona göre irdelenmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor. AKP'nin maskesi düştü. Geçen hafta bir kamuoyu araştırması açıklandı. AKP'nin genel başkanı cumhurbaşkanlığına hazırlanıyor. Yapılan kamuoyu anketlerinde yüzde 21 ile seçilemeyeceği belli oldu. Bu da AKP'nin kendini yeniden gözden geçirmek adına bugüne kadar uyguladığı politikaları yeniden değerlendirmek adına çok önemli bir gelişme" diye konuştu.