CHP Bursa İl Olağan Genel Kongresi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Milletvekilleri Turhan Tayan, Kemal Ekinci, İlhan Demiröz, Aykan Erdemir, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, parti delegeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Daha önce aday olmayacağını açıklayan İl Başkanı Gürhan Akdoğan, toplantını açılışında veda konuşması yaptı.

'AK PARTİLİ'LER GELSİN KONGRE GÖRSÜN'

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, partinin her zamankinden fazla kenetlenmeye ihtiyacı bulunduğunu kaydetti. Günlerdir Bursa kongresi çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Matkap, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasına rağmen, adaylardan hiçbirinin kendisine sorup tartışmadığını dile getirdi. AK Parti'nin kongreyi stadyuma adam taşımaktan ibaret sandıklarına işaret eden Matkap, "Gelsin kongre izlesinler. Keşke 20 günlük sürede AK Parti genel merkez yöneticilerini Bursa'ya davet etseydiniz. Biraz staj verseydiniz. Stajdan geçselerdi. Kongre nasıl olur, anlamı nedir görselerdi" diye konuştu.

'UMUTLAR CHP'YE DÖNDÜ'

Türkiye'nin gözünün ve umutlarının CHP'ye döndüğünü savunan Matkap şunları söyledi:

"Siyaset alanı çok gergin, giderek umut kırıcı hale dönüşüyor. Bu yaşananlardan AK Parti'ye oy veren seçmenleri dahi ciddi ürkütmüş, tedirgin etmiş durumdadır. 12 Haziran seçimlerinden bu yana yaşananlar AK Parti'nin özüne aslına rücu ettiğini öngörüyor. Bir zamanlar 'Milli Görüş gömleğini çıkarttık' dediler. Çıkarttınız da şimdiki gömleğinizi anlamakta bütün dünya zorlanıyor. Başbakan Erdoğan seçimlerden önce başkanlık konusuna değinseydi, ona oy verenlerin yarısı oy vermeyecekti. Eğer siz Türkiye'nin idari ve siyasi yapısında bir değişiklik düşünüyorsanız bunu kamuoyunda gizleyerek mi yapacaksınız? İşte bu anlayış, yönetim tarzı AK Parti'ye olan güveni hızla eritti. Bütün gözler CHP'de. Bütün bunlar yaşandı Türkiye'de ne yazık ki yurttaşlarımızın çoğu bundan habersiz. Bunun nedeni medyanın kuşatılması."

Kongrede Metin Çelik, Mustafa Şenyurt ve Bülent Aslanhan başkanlığındaki listeler yarışacak.

ST(FK/COŞ)