CHP'li Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’a geçen hafta Çarşamba günü MYK toplantısı sonrasında beş soru sorduğunu hatırlatarak, Oslo görüşmelerini gündeme getirerek Başbakan Erdoğan'ın işine gelmeyen, sıkıntıları olan, karın ağrıları olan bir konuyu gündeme getirdiklerini savundu.

"HAKAN FİDAN PKK'YA ANA DİLDE EĞİTİM SÖZÜ VERDİ"

Başbakan Erdoğan'ın 'Bunlar 3-5 koyun güdemezler' sözüne atıfta bulunan Koç, "Burada koyundan da keçiden de bahsetmiyoruz. Seni de sorumluluk içinde ciddiyete çağırıyoruz" diyerek şunlar söyledi;

" Başbakan uçakta gazetecilere ne itiraf ediyor? 'Benim gönderdiğim istihbarat teşkilatının başındaki müsteşarımın veya yardımcısının altında imzası var mı yok mu?' diyor. Ben de kendisine şunu soruyorum; Senin PKK ile yaptığın mutabakat protokolünü hakem devlet iki taraf adına imzalayıp muhafazasına aldı mı almadı mı? Bu mutabakat metni burada: AKP- PKK mutabakat metni. MİT müsteşarı Hakan Fidan ana dilde eğitimle ilgili PKK’ya 'Nasıl olsa orası özerk bölge olacak. Öğretmen tayini dahil, eğitim hizmetleri belediyelere valilere devredilecek' diye söz verdi mi? Bu cümleler Oslo tutanaklarında aynen yer almıştır. Bu sözün arkasında siz var mısınız? Siz yoksanız basına yaptığınız son açıklamada 'Benim bilgim olmadan böyle bir şeyi bu adam yapacak, ben onu orada tutacağım. Öyle şey olur mu ya?' dediniz. Şimdi bu sözlerden sonra Hakan Fidan’ı neden korumaya alıp, neden özel yasa çıkarttığınızı çok iyi anlıyoruz. Bu işin tepesinde sorumluluğun sizde olduğunu ve yargı sürecinin size uzanacağını çok iyi görüyorsunuz."

"SEN HANGİ TAYYİP BEY'SİN BAŞBAKAN"

CHP'li Haluk Koç, "PKK- AKP işbirliğinin milletimizin önüne tüm çıplaklığı ile koyacağız. Sahte milliyetçilerden bu millet çok çekti. Başbakan panikte" diyerek, Başbakan Erdoğan'ın 2 farklı profil çizdiğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ı 'perdenin önünde' farklı 'perdenin arkasında' farklı davrandığını öne süren Hüaluk Koç, şöyle dedi:

"Perdenin önünde bağıran, çağıran aşağılayan sorumluluklarını yerine getirmeyen, her kurumu azarlayan, tehdit eden, gerektiğinde söven, milleti kamplara bölen, kabaran öfke seline karşı riya dolu sahte milliyetçi söylemle milletin gazını alan bir Başbakan fotoğrafı. Perdenin arkasında ise; Anayasa suçu işleyerek, ABD’nin oyun kuruculuğunda üstlendiği terör örgütüyle müzakere ve mutabakat arayan, teslimiyetçi ve tavizci bir Başbakan kimliği. Sen hangi Tayip Bey’sin Başbakan?" 



(BY/ESM)