Denizli’de bulunan Adnan Keskin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmayarak gazete ve ajansların bürolarını ziyaret etti. Hükümetin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı 'çadır tiyatrosu' ve  'tuluat tiyatrosuna' dönüştürdüğünü öne süren Adnan Keskin,  Ak Parti’nin yapay gerekçelerle ulusal onur simgelerini, ortak değerleri unutturmaya çalıştığını söyledi. Keskin, "Bunu yaparken de iklim koşullarını, terörü, deprem gibi doğal afetleri gerekçe gösteriyor. Bu maskelenmiş en büyük bir yalandır, tarihimizin gördüğü en büyük sahtekarlıktır. Amaç; ortaya konulan yapay gerekçelerle bu etkinlikleri ortadan kaldırmak değil, tarihten gelen onur simgelerimizi, ortak değerlerimizi unutturarak aşındırarak biat eden bir toplum yaratmaya çalışmaktır" diye konuştu.

19 Mayıs törenlerinin kapsamının değiştirilmesinin Ak Parti’nin toplumu dönüştürme projesinin alt zeminleri ve adımlarını oluşturmak olduğunu iddia eden Keskin, şuları söyledi:

"19 Mayıs kutlamaları da bu hedefe ulaşmak için ortaya atılan bir gerekçedir. Ankara’nın rakımı daha yüksek olduğu halde, Denizli’de, Ege’de, Marmara’da daha ılıman bir iklim olmasına rağmen kutlamalar ertelenecek, iklim koşulları daha elverişsiz olan Ankara’da stadyumda yapılacak. Bu sahtekarlığın, ikiyüzlülüğün en somut delillerinden birisidir. Bu düzenlemeyi cumhuriyetimizin temel değerlerine, ideolojik ve felsefi tercihlerine yakışır bulmadığım için Denizli’de bulunmama rağmen protesto amacıyla etkinliklere katılmadım. Denizli halkına da teşekkür ediyorum. Benimle aynı anlayış içinde olduklarını etkinliklere katılmayarak göstermiştir."

KAYMAKAMLARA KINAMA

Bazı ilçelerde kaymakamların 'Cumhuriyetin kaymakamı' olduğunu unutarak, iktidarın emir ve talimatlarını uygulama gayretkeşliğine düşerek CHP örgütlerinin Atatürk Anıtları’na çelenk koymalarını yasaklama girişimi içine girdiğini iddia eden Keskin, "Bu girişimlerin yasal dayanağı yoktur. Kaymakamlar siyasal iktidara yaranmak amacıyla böyle bir uygulamaya girmiştir. Kendilerini ayıplıyorum, kınıyorum" diye konuştu.

TOPLUMU KARPUZ GİBİ İKİYE BÖLDÜ

AK Parti Hükümeti’ni bölücülükle suçlayan Keskin, şöyle devam etti:

"Ne kadar direnirlerse dirensinler, korkunun ölüme faydası yoktur. Türkiye insanı tarihinden kaynaklanan ulusal simgelerine sahip çıkacaktır. Cumhuriyet için iktidarın uygulamaları karşısında kaya gibi direnecektir. CHP olarak gücümüz yettiği kadar iktidarın hukuk dışı uygulamalara direneceğiz. Tarihimizden gelen onur simgelerimize sahip çıkacağız. Siyasal iktidar bu uygulamalarla zaten atomize olmuş, ulusal birliği zedelenmiş olan Türkiye insanlarının birlikte yaşamasının koşullarını da zorlaştırmaktadır. Bir toplum ortak değerlerini unutursa o toplumun bireylerini beraber yaşamaya ortak hareket etmeye olanak yaratmak çok güçtür. AKP, bu yaklaşımıyla toplumu karpuz gibi ikiye bölmüştür. Bu iktidar bölücüdür, parçalayıcıdır."



ONB(İÖ/İD)