Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki yazılı açıklama yaparak, Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara Ulus'taki yürüyüşte yaşanan arbede ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in kendisine yapılan polis müdahalesiyle ilgili yaptığı açıklamayı eleştirdi. Örki, Cumhuriyet'in 89'uncu yılının milletin büyük çoğunluğu tarafından coşkuyla kutlandığını belirterek, "Ülkemizin her yerinde, büyük coşku görsel şovlarla desteklenmiş ve yankıları dünyanın her yerine ulaşmıştır. Ancak ve ne yazık ki tüm dönemlerde, sağlık, ulaşım, eğitim, enerji ve her türlü olumlu çalışmanın karşısında olan bu zihniyet, maalesef o büyük coşkuya gölge düşürmek, kutlamayı sabote etmek, karalamak, ülkede kaos ortamı görüntüsü vermek ve bundan nemalanmak için yollara, sokaklara, caddelere düşmüştür. Ne yazık ki bu zihniyet bu kez daha ileri gidip marjinal düşünce ile sokaklarda polisle kavgalara tutuşmuş ve bir polisimizin burnu Denizli milletvekilimiz Adnan Keskin'in koruması tarafından kırılmıştır" diye konuştu.

Keskin'in polisin burnunun kırılmasını önce savunduğunu ileri süren Örki, "Daha sonra görev yapan polisi suçladı ve nihayetinde de hükümeti suçlamıştır. Bu durum Denizlili olarak bizleri utandırmıştır. Oysa onun yerinde her kim olsa bu durumdan üzüntü duyar ve özür dilerdi. Maalesef her durumda kendini haklı göstermek bu zihniyet için vazgeçilmez düstur olmuştur. Bu zihniyete sahip insanların tüm görüntüleri geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz ve çocuklarımızdan uzak tutulmalıdır" dedi.

Örki, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında CHP zihniyeti tarafından yapılan eylemlerle akıllarda kalanların, "En iyi CHP'li saldıran CHP'lidir. Biz silahsız kanunsuz kuvvetleriz. Halk bizi seçmese bile zorla geliriz. Gerekirse güvenlik kuvvetlerinin burnunu kırar sonra hükümeti suçlarız" olduğunu söyledi. Adnan Keskin'i tekerleme gibi cümleyle eleştiren Örki, "İşte CHP, işte Adnan Keskin, Allah sizlere akıl fikir versin" dedi.



ONB(AÖ/CK)