Adnan Keskin, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde düzenlenen Elma ve Kültür Festivali'ne katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Adnan Keskin, hiçbir demokratik ülkede yasa teklifinin halktan gizlenemeyeceğini belirterek, "Kendim pişirir, kendim yerim anlayışında olduğu gibi, siyasal iktidar ülkeyi yönetmekten çok devleti ele geçirmenin hesaplarını yapıyor" dedi.

Büyükşehir modelinin, başkanlık ve eyalet sistemine geçişin hazırlığı, altyapısı olduğunu ileri süren Keskin, "Bu düzenleme Anadolu kentlerinin dokusuna uygun değildir. Sadece Ak Parti'nin siyasi ihtiraslarının, Türkiye'nin idare yapısına uyarlanmasıdır. Demokrasinin evrensel kurallarının buharlaştırılmasıdır. Çağdaş ülkelerde demokrasi aşağıdan yukarıya şekillenir. Ama AK Parti tipi ileri demokrasi olunca yukarıdan aşağıya şekillendirilmeye çalışılıyor. Bu düzenleme, yasalarla demokrasiye ihanet düzenlemesidir. Yasayla kurulmuş bir kumpas ve büyük bir tuzaktır. Ak Parti'nin demokrasi anlayışının çarpıklığı bu düzenlemeyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biz mecliste gerekli tepkiyi sergileyeceğiz. Ancak halkımızın da haklarının gasp edilmesine karşı demokratik tepkisini ortaya koyması şart" diye konuştu.

Ak Parti'nin bu düzenleme konusunda tam bir takiyye anlayışı içinde hareket ettiğini öne süren, "Büyükşehir olacak illere oluk oluk para gelecek" gibi bir aldatmacayı pompaladığını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyükşehirle gelirler artacak ama yeni vergi, harç ve tarifeleri de beraberinde getirecek. Tüm beldeler mahalleye dönüşecek, köyler de yapı denetim kapsamına alınacak. Bu gerçekler halktan gizleniyor. Halkın görüşü bile sorulmuyor. İnsanlarımızın tertemiz duyguları sömürülüyor. Tüm bu gelişmeler tam bir pişkinlik anlayışı ile siyaset sahnesinde tiyatro gösterisi gibi halkımıza sunuluyor."

Keskin, festival alanında karşılaştığı, Atatürk'ün imzasını koluna dövme olarak yaptıran bir öğrenciyle de sohbet etti. Keskin, "Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını okullardan silmeye çalışan zihniyete karşı tek güvencemiz, yarınları emanet edeceğimiz siz geçlersiniz. Cumhuriyete sahip çıkın" dedi.



FI(AÖ/SS)