İzmir’de örgüt ziyaretlerini sürdüren CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Bayraklı’da üye kayıt törenine katıldı. Keskin, burada yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı eleştirdi. Keskin, "Yıllarca CHP’de çalıştıktan sonra ufak menfaatler peşinden bu partiden giderek kendi geçmişini unutan Bakan Günay’a mesajım var: Siyasette bakan olabilirsiniz. Yüksek yerlere gelebilirsiniz. Ama siyasette önemli olan makam sahibi olmak değil, makamlardan ayrıldıktan sonra insanların kalbinde, kafasında sevgi meşalesi yakabilmektir. Tayyip’in sadık kulu olarak İzmir’de CHP ile ilgili değerlendirme yapmak sana hiçbir şey kazandırmayacaktır. O koltuk sayesinde bindiğin kırmızı plakalı arabayı, önümüzdeki seçimlerde kaybedeceksin. O zaman seninle karşılaşacağız. Bakalım sana alkış tutanlar selam verecek mi? Yaptığın tahribatın hesabını nasıl vereceksin" diye konuştu.

Keskin, merkez sağda siyaset yapanların Ak Parti’nin yaptığı uygulamaların pahalıya mal olduğunun farkına vardığını söyledi. Merkez sağda siyaset yapanlara seslenen Keskin, "CHP’nin hedef kitlesinde emekle hayatını sürdüren herkese yer vardır. Yaşamını emek ağırlıklı kazanan, ahlaki çizgisi doğru olan herkes CHP’de saygı görecektir. Bu iktidarı değiştirmek için ne yapmak gerekiyorsa yapacağız. Burada yabancılık çekmeyeceksiniz” dedi.

Ak Parti’nin Cumhuriyet’in kurucu iradesiyle sorunu olduğunu belirten Keskin, iktidarın toplumu ayrıştırdığını ileri sürdü. Keskin, şunları kaydetti:

"Partimize katılanların Cumhuriyet'in kurucu iradesiyle sorunları yoktur. Merkez sağdaki vatandaşlarımız Cumhuriyetimizin bir çimento olduğunun farkındadır. CHP’ye ve belediye başkanlarına saldıran, gerçekleri saptırarak çok büyük projeler getirdiğini söylerek başkanlarımızın başarısına gölge düşürmeye çalışan iktidar sözcülerine en güzel yanıtı burada veriyoruz. AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, gerçekleri saptırarak kaybettiği itibarı İzmir’de kazanmaya çalışıyor. İtibarın İzmir’de değil Antalya’da arayacaksın."

'İZMİR AYDINLIĞIN TEMSİLCİSİ'

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise "Bilgisi, isteği olmadan bazı CHP’liler iktidar partisi tarafından üye yapılmış. Şimdi gelsin görsünler. Burada isteği ile CHP’ye üye olmaya gelenler var. İzmir üzerine siyasi hedef koyanlara seslenmek istiyorum: İzmir CHP’nin ve aydınlığın temsilcisi olmaya devam edecek. Onların arzuları hayaldi, hayal olmaya devam edecek" dedi.

HASTANE İHTİYACI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise konuşmasında projelerini ve çalışmalarını anlattı. Hükümetin ilçeye çivi çakmadığını ileri sürülen Karabağ, "Emniyet Müdürlüğü, bizim kültür merkezimizi işgal etme noktasında. Seçim Kurulu'nun bütün masraflarını biz çekiyoruz. Hastanemiz yok. Parlamenterlerimiz bunu TBMM kürsüsünden seslendirsin. Bizimle uğraşanlar şunu bilmeliler: Belediye karanlık ellerine geçmeyecek. İktidarımız devam edecek. Bütün kamu binalarını biz verdik. Hükümet olarak hiç mi utanmıyorsunuz?" diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Levent Ölçer de belediye aracılığıyla halkın sorunlarını çözdüklerini söyledi.

Bayraklı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen üye kayıt töreninde 250’si Ak Parti’den, 150’si DP’den, 50’si MHP’den olmak üzere 550 kişi CHP’ye üye oldu.



UB(İÖ/CK)