CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde partisinin yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Açılışta yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine yüklenen Keskin, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi. AK Parti'nin iktidara geldiğinde komşularla 'sıfır sorun' politikası güdeceğini söylediğini vurgulayan Keskin, "Dün dostumuz olan tüm sınır ülkeler, bugün hep bize düşman oldu. Bunun nedeni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) Eşbaşkanı olduğunu söylemesidir. BOP, ABD'nin ortaya koyduğu bir projedir ve Türkiye de dahil olmak üzere Ortadoğu'da bulunan ülkelerin parçalanmasını öngörüyor" dedi.

SURİYE İLE SAVAŞIN EŞİĞİNE GELDİK

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Kandil'in PKK'nın üssü haline geldiğini savunan Keskin, "Dün Beşar Esad'a dostum diyen, İstanbul'da mutluluk pozları veren Erdoğan, bugün çıkıp Kasımpaşalı üslubuyla, 'maço' söylemleriyle ülkeyi Suriye ile savaşın eşiğine getirmiştir. Esad, bu sözlerden sonra 'Türkiye bunun diyetini ödeyecek' demiştir. Bugün Hatay'da yüzlerce ajan cirit atıyor. Her gün onlarca güvenlik görevlimizi toprağa veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Keskin, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve diğer katılımcılarla birlikte parti binasının açılışını yaptı. Partililerle sohbet eden Keskin, ardından Yalvaç Belediye Başkanı Demokrat Partili Tekin Bayram'ı makamında ziyaret etti.