Keskin, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Okul Sütü Projesi ile ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılan sütlerin bozuk çıktığının resmi analiz sonuçlarıyla ispatlandığını, raporun olayın ispatı olarak gizlenemeyecek şekilde ortaya çıkarıldığını belirtti. Keskin şöyle dedi:

"Binlerce öğrencimizin hayatını tehlikeye atan bu olayda, süt numunesi bozuk çıkan firmanın Denizli'de faaliyet gösteren süt firması olduğu, Denizli Gıda Kontrol Laboratuvarı'nın gerçekleştirdiği analizler sonucu resmen belgelendi. Bu firmanın sahibi AKP eski Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan. Bu firmanın Acıpayam İlçesi'ndeki tesislerinin açılışını bizzat Başbakan yapmış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de 2010 yılında firmaya kalite ödülü vermişti."

ÖRTBAS EDİLMEK İSTENDİ İDDİASI

Olayın örtbas edilmeye çalışıldığını öne süren Keskin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizin hayatı tehlikeye atılırken, olay yetkili makamlar tarafından hafife alınarak gerçekler gizlenmeye çalışılmış ve skandal örtbas edilme gayretleri noktasına kadar taşınmıştır. Gerekli hassasiyet gösterilmediği takdirde, bu firmanın sütlerini içen vatandaşlarımızın zehirlenmesi durumunda bu olayın sorumlusu kim olacak? Başbakan ve bakanların bozuk sütle ilgili bu kadar savunma yapmasının ardında gizlenen amaç yandaşları korumak mıdır? Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bu durum karşısında Başbakan, Sağlık Bakanı ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Türk halkından özür dileyecek mi? Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Ankara Valiliği'ne 25.5.2012 tarih ve 4705 Sayılı yazı eki ile gönderdiği rapor içeriğinde, bozuk süt dağıttığı tespit edilen firma hakkında bugüne kadar niçin herhangi bir işlem yapılmamıştır?"

Adnan Keskin, söz konusu firmanın sütlerinin okullarda dağıtımına devam edilip  eedilmeyeceğinin de açıklanmasını istedi.

ONB(AÖ/COŞ)