CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, mevcut iktidarın artık Türkiye'yi yönetemediğini iddia etti. Adnan Keskin, Tarsus'tan sonra Mersin’e geldi. Keskin, partisinin il binasında coşkuyla karşılanırken, CHP'li kadınlar Keskin'e çiçek verdi. Burada partililerine seslenen Keskin, hükümeti eleştirdi. Cumhuriyetin, bağımsızlığın çimentosu olduğunu söyleyen Keskin, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, birlikte yaşamamızın betonu, sütunudur. Eğer cumhuriyetin temelindeki ideolojiyi ortadan kaldırıp, bu iktidarın kafasındaki gibi bir yaşam biçimini bu topluma dayatırsanız kendi inanıcınızı en üstün inanç görüp farklı inançlardaki insanları baskı altına almaya kalkarsanız, barışı korumak imkansız hale gelir. Zaten küresel hegemonyacılar, Türkiye’yi lokal kültürler etrafından kümeleştirerek, kutuplaştırıp bizi bir çok sorunun içine sürüklemeye çalışıyorlar. Kendi ülkelerinde koydukları yasakları Türkiye’de özgürlük olarak takdim edilen, bizi atomize olmuş, dağılmış, mezhepsel, etnik kavgaların tutsağı olmuş bir topluma dönüştürmeye çalışıyorlar. Bunu durduran cumhuriyetin temelindeki laiklik, vatandaşlık anlayışıdır. Bizim laiklik anlayışımız bazı çevrelerin takdim ettiği gibi. Bir başkasının inancına müdahaleyi öngörmez."

'İKTİDAR AŞAĞI İNİYOR'

Hükümete sert sözlerle yüklenen Adnan Keskin, şöyle konuştu:

"Her karanlığın bir aydınlığı var. Bu iktidar da aşağı inmeye başlamıştır. Kendi aralarında da tartışmaları başlamıştır. Dünyada saygınlığını yitirmiştir. Avrupa Birliği bu iktidarın uygulamaları nedeni ile çarşaf çarşaf raporlar yayınlamaktadır. Yurttaşlarımız ekonomik sıkıntı içindedir. Tarsus’ta hale gittim, fasulyeleri, biberleri, kapakları yerlere döktüler. Kapakları, patlıcanları satamıyorlar. Hayvanlar para etmiyor. Ekonomi iflas sinyali vermeye başladı. Bu iktidarında artık ömrü tükenmeye başladı. Vizyonsuzluğu ve çapsızlığı ortaya çıkan iktidar, artık Türkiye’yi yönetemiyor. Yeni bir toplumsal sınıfın önderliğinde sivil bir silkinişe ihtiyaç var. Türkiye’nin bu olumsuzluklar girdabından kurtulmak için yaşamını emekle kazanan, işçiler, esnaflar, memurlar, emekliler, bir araya gelerek sosyal demokrat ideolojiyi iktidara getirme dönemi yaklaşmıştır. Bu toplumsal sınıfın önderliğinde, bu sivil ideoloji bu silkinişi gerçekleştireceğiz. Türkiye’de adaletin, hukukun, eşitliğin, özgürlüğün toplum yaşamında egemen olduğu, üreten, ürettiğini hakça bölüşen, yeni bir ekonomi politikasını devreye sokacağız. 80 milyon insanın Anadolu coğrafyasında birlikte yaşamasını gerçekleştireceğiz. Bunu da başaracak parti CHP’dir."

Mustafa ERCAN / MERSİN




ME(AŞ/OA/AAA)