CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Altındağ İlçe Seçim Kurulu tarafından, sandık kurullarında zorunlu olarak görev alacaklarına ilişkin belgelerin, okullarda ögretmenlere doldurtulduğunu belirterek, hükümete ve Yüksek Seçim Kurulu’na “Hayrola yine baskın seçim hazırlıkları mı var ?” sorusunu yöneltti.

Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Yıldırım Kaya, Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde YSK tarafından yapılan çalışmanın normalde seçimler yaklaşırken yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Akıllara soru işaretleri geliyor, ortada seçim yokken bunu neden şimdi yapıyorlar? Bu sorunun cevabını YSK vermeli. Erken seçim için örtülü talimat mı aldılar ? Bayram değil, seyran değil eniştem beni niye öptü ?” dedi.

“Normal bir prosedür değil”

Ocak ayında seçime girebilecek partilerin açıklanmasının rutin bir süreç olduğunu ancak yaklaşan bir seçim olmadığı halde sandık kurullarında görev alacaklara ilişkin belgelerin doldurulmasının normal bir prosedür olmadığını vurgulayan Kaya şunları söyledi:

” AKP oy oranlarındaki büyük erimeyi gördüğü için artık iktidarı taşıyamacağını anlamıştır. Çürümüş meyve dalda durmaz, AKP iktidarı ya bırakıp kaçacak yada devretmek zorunda kalacak. Bu bir hazırlık çalışması değilse bunun nedeni YSK tarafından net bir şekilde kamuoyuna açıklanmalıdır.”