Kart, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplaması için TBMM'ye verdiği soru önergesinde Konya'da yaşanan bu olayda öğrencinin, öğretmen tarafından dövüldüğünün açık olduğunu söyledi. Bu nitelikteki bir olayın basına yansıması, haber konusu olmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kart, soru önergesinde, ''Öncelikle öğretmene yönelik olarak soruşturma sürecinin başlatılması ve tamamlanması gerekirken, öğrenci hakkında okuldan uzaklaştırma cezasının verilmiş olması yeni bir haksızlık anlamına geldiği gibi, öğrenci ve ailesinin yeni bir mağduriyet yaşamasına da yol açılmıştır'' ifadesini kullandı.

Olayla ilgili olarak öğretmen hakkında nasıl bir işlem yapıldığını da soran Kart, '' Öğrenci, olayın mağduru olduğu halde neden cezalandırma yoluna gidilmiştir ? Haberin basında yer almasını öğrenci engelleyemeyeceğine göre ve esasen böyle bir durum Basın Özgürlüğü kavramıyla da bağdaşmayacağına göre, öğrenci hakkında hangi gerekçeyle bu ceza uygulanmıştır?'' dedi.

DAYAK YEDİ, OKULDAN ATILDI

Merkez Selçuklu İlçesi'ndeki Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören A.A., 6 Mart Salı günü coğrafya öğretmeni Ali K. tarafından dövüldüğü iddiasıyla ambulansla hastaneye kaldırıldı. A.A.'nın öğretmeninden dayak yemesi, gazetelerde haber olunca okul müdürlüğü A.A. hakkında 'Okul kılık kıyafet kurallarına uymadığı, Coğrafya öğretmeni ile münakaşa olayı yaşadığı ve okul hakkında okul müdürlüğünden izin almadan medyaya bilgi verdiği gerekçesiyle soruştuma başlattı.

Soruşturma sonucunda Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Disiplin Kurulu, 16 Mart Cuma günü, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmenliği'nin 12'nci maddesi gereğince 'Okul Müdürlüğü'nden izin almadan basına bilgi vermek' suçlamasıyla 'Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma' cezası verdi.



HD(İA/AK)