CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın öncülüğünde büyükşehir yasa tasarısına tepki için toplanan partililer, Çumra İlçesi'ne bağlı İçeriçumra beldesinde bir araya geldi. 100'e yakın partilinin katıldığı eylemde, yaklaşık 300 polis ve jandarma güvenlik önlemi aldı.

Kart, Ilgın ilçesine bağlı Çiğil beldesinden, İçeriçumra beldesindeki protestoya katılmak için iki otobüsle yola çıkan partililerin, güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle aralarında olmadığını söyledi. 

ANKARA'DA BİR DİKTATÖR VAR

Büyükşehir yasa tasarısıyla Türkiye'nin bölünmesinin temellerinin atıldığını öne süren Kart, şunları söyledi:

"Ne yapılıyor bu tasarıyla, 16 bin köyün tüzel kişiliği kapatılıyor, ismi siliniyor. Köylerin tüzel kişiliği neden kapatılıyor, biliyormusunuz ? Çünkü hükümet, köylerin maden alanlarının talan edilmesine karşı verdikleri mücadeleden rahatsız. Hükümet yeni Ağaoğulları yaratıyor. Bu Ağaoğulları ile işbirliği içinde orman alanlarının talanını yapacak. Ankara'da bir diktatör var, yetkiye doymuyor. Bir de yerel yönetimlerin yetkisini de kendisinde toplamak istiyor. Başbakan demokrasiye darbe indiriyor. Bu tasarı Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'da büyükşehir yasa tasarısıyla Türkiye'nin bölünmesinin temelleri atılıyor" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.