CHP Gebze İlçe Örgütü binasında, dereden su içtikten sonra çok sayıda büyükbaş hayvanları telef olan Yılmaz ailesi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ve aynı zamanda doktor olan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, inceleme sonucu hazırlanan raporları değerlendirdi. 

SONUÇLAR VAHİM VE DEHŞET VERİCİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrol ve Tarım Laboratuvarı tarafından hazırlanan dere suyundan alınan numunelerin analiz raporunu açıklayan Kaplan, dere suyundan alınan numunelerde normal atıktan 200 kat daha fazla demir, çinko ve kurşun bulgusuna rastlandığını belirtti. Kaplan, bu rakamların dehşet verici olduğunu ifade ederek, "Sonuçlar vahim ve dehşet verici. Bulgulardaki oranlar normalinden 200 kat daha fazla ve asla kabul edilemez bir boyutta. Telef olmadan önce bu ineklerin sütünden içen insanlar da ciddi tehdit altına girmiş olabilir. Bu durum önümüzdeki senelerde o insanlar için tedavisi imkansız bir hal alabilir" diye konuştu. 

BELEDİYE O FİRMAYI BULSUN

Gebze Belediye Başkanı AK Parti'li Adnan Köşker'in, 'O ineklerin sanayi alanında ne işi var' şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Mehmet Hilal Kaplan, "Belediye önce çevre kirliliği ve insan sağlığına olumsuz etki yapan o firmayı bulsun. Biz daha sonra insanlarımızı o bölgeye gitmemeleri konusunda uyarılarda bulunuruz" cevabını verdi.