2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas Olayları'nın 19'uncu yıldönümü programına katılmak için dün Sivas'a gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kentte kalarak çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bu kapsamda 2'inci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 1891 ve 1897 yılları arasında kaldığı İnönü Konağını ziyaret etti. Ziyarette Kamer Genç'e, Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak eşlik etti.

İl Özel İdare Müdürlüğü'nce konağın bahçe kısmının restoran olarak kullanıldığını öğrenen Genç, bu duruma tepki gösterdi. Türkiye'nin kuruluş felsefesinin, kuruluş amacının ve onun bütün eserlerini yok edilmek istendiğini belirten Genç, "Bu milleti milletlikten çıkarmak için bütün milli değerleri yok etmek istiyorlar. Atatürk Türkiye devletinin kurucusu. Amaçları bu yüce değeri, onun çalışma arkadaşları İsmet İnönü, belki de ileride Celal Bayar'ın da eserlerini yok etmek. Tek hedefleri var. Şeriat devleti kurmak, Türkiye devletinin kuruluş amacı bilime, akıla dayanıyor. İsmet İnönü bizim ikinci Cumhurbaşkanımız, onun da eserlerini yok etmeye çalışıyorlar. Burası 2005 yılında, AK Parti iktidarı zamanında müzelikten çıkarılmış kebaphane haline getirilmiş. Bu tabi yüz karası bir şey. Bunu yapanlar Cumhuriyetin, ülkenin, milletin düşmanlarıdır. Halbuki Sivas'ta kebap pişirilecek, mantı yapılacak yer mi yok. Bu eseri ayakta tutmak gerekir. Bu kentte Atatürk'ümüzün yaptığı kongreler, aldığı önemli kararlar vardır. Bunları silmeye çalışıyorlar. Bunların hedefleri Vahabi mezhebine dayalı bir din devleti kurmaya çalışıyorlar" dedi.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER

Ziyaret sonrasında gündemle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Genç, özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenlemeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Özel Yetkili mahkemeler sıkıyönetim mahkemelerine çevrildi. Artık herkes terörist sayılabilir ve terör mahkemelerinde yargılanabilir. Bu tamamen göz boyamaydı. Eskiden 8-9 tane özel görevli mahkeme vardı. Şimdi onları 40-50'ye çıkaracaklar. Bu mahkemede çalışacak hakimlerin büyük bir kısmı bir cemaatin hakimleridir. Bunları kaldırarak AKP'nin mahkemelerini getirdiler. Herkes her an içeri girebilir. Çünkü Türkiye'de hapishaneler artık onurlu bir makam haline geldi."

Şike davasına da değinen Genç, Aziz Yıldırım'ın haksız yere hapis yattığını ileri sürdü.