Daha sonra grup adına basın açıklamasını CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Yüksel Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu, "Yeni yasal düzenleme yapıldı. Fakat bunların kağıt üzerinde durduğunu ve eşi tarafından öldürülesiye şiddet görmesiyle bu aksaklıklar bir kez daha gün yüzüne çıktı. Yaşadığı şiddete karşı var gücüyle mücadele eden bu kadın devlete başvurmuş ve koruma talep etmiştir. Buna rağmen yeterli önlemler almadığı için şiddet görmüştür. Maalesef bu vakalar oldukça çok. Türkiye'de şu an 35 ilde sığınak yok. Sığınakların nicelikleri artması kadar niteliklerinin de de düzeltilmesi ivedilikle gerekmektedir" dedi.


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Kadınların bedeni üzerinden siyaset yapan anlayış toplum içerisinde daha farklı yansıyarak kadınların en yakınları tarafından neredeyse vahşice boğazları kesilerek, yakılarak yani işkence çektirilerek öldürülmesine neden oluyor. Bizim görevimiz CHP Kadın örgütü olarak kadınların evde, sokakta, mahallesinde ve Türkiye'de, Türkiye dışında barış talebini yerine getirebilmek" diye konuştu.



CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da şunları söyledi:

"Erkeklere soruyorlar 'neden öldürdünüz' 'çünkü seviyorduk' diyorlar. Biz böyle seven erkekler istemiyoruz, böyle seven kadınlarda istemiyoruz. Bu toplumda sevgisini şiddetle gösteren bireyler istemiyoruz. Biz daha demoktarik, daha örgütlü toplum istiyoruz. Devletin çıkarmış olduğu yasalara sahip çıkmasını istiyoruz. Yasa 'kadına eşittir' diyor Başbakanımız 'kadın eşit değildir' diyor. Başbakanımızın sözü yasanın üzerindeyse bu ülkenin demokratik bir ülke olduğundan bahsetmek mümkün değildir. Yasa kadına şiddet uygulanamaz diyor şiddete maruz kalan kadın karakola gidiyor 'olur böyle şeyler, siz gidin biz onların kulağını çekeriz' diyip geri gönderiliyor. Kadının bedeni üzerinden birsürü siyaset yapılıyor. Ne oldu kürtaj ve sezeryan meselesi, biraz daha beklesek sayın Başbakan cerrahiye de karışacaktı. Biz CHP'li erkekler olarak kadınlarımızın yanındayız."

(BB)