CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin, partili kadınlarla birlikte Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, Ak Parti milletvekillerinin zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifine tepki gösterdi. 'Çocuk çıraklar istemiyoruz', 'Çocuk gelinler istemiyoruz' yazılı pankartlar açan kadınlar, 'Eğitime uzanan eller kırılsın' sloganp attı.

İl Başkanı Nazan Çetin, yasa teklifinde kesintisiz sekiz yıl zorunlu eğitimin ikiye ayrılarak dört yıla düşürüldüğünü, çırak olma yaşının 14'ten 11'e çekildiğini söyledi. Çetin, "Bu teklif günümüzde yüzde 25'i hiç okula gitmemiş, yüzde 45'i beş yıllık ilköğretim mezunu olan kadın nüfus yapımızı, geleceğe doğru iyileştirme umutlarımızı tümüyle yok edecektir. Kız çocukları eve hapsedilecek, çocuk gelin utancı daha da büyüyecek. Erkek çocuklarımız 21'inci yüzyılda okul sırasına değil usta rahlesine oturtulacak, sınıflar yerine dükkanlarla tamirhanelere doluşturulacaktır. Çocuklarımızı daha 11 yaşında çırak ve çocuk gelin olarak verme utancını yaşamaya evet demeyeceğiz" dedi.

CHP'li kadınlar, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya telgraf çekerek, bu yanlıştan dönülmesini istedi.