Seçimlerde her eve rahatlıkla girip çıkabildikleri için hep partilerde lokomotif olan kadınlar, 27 Ekim 2013’te yapılması düşünülen yerel seçim öncesinde eğitime başladı. CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özgün Utku başkanlığındaki kadın yöneticiler, Eğitim Koçu Arzu Karabağ’dan psikodrama eğitimi alıyor.

Seçmenin karşısına çıkacak CHP’li kadının yaratıcılığını artırmayı, empati duygusunu geliştirmeyi, öfke kontrolü ve karakter analizi yapabilmeyi, kendini ifade edebilmeyi amaçlayan psikodrama eğitimi sırasında kadınlar, bazen başlarına şapka takarak, seçmeni ikna etmeye çalışan siyasetçi, kimi zaman da şapkanın karşısındaki seçmen oluyor. Edebiyat öğretmeni olan Eğitim Koçu Tuğba Karabağ, bu eğitim için ücret almadığını CHP’ye gönüllü olarak destek verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu dördüncü dersimiz, altı derste eğitim tamamlanacak. Hafıza geliştirme tekniğini öğretiyorum. Çünkü seçmenin adını akılda tutmak, dinleyebilmek ve anlayabilmek çok önemli. Bir kişiye ismiyle hitap etmek ona kendisini özel hissettirir. Seçmen bunu ister. Şapka oyununda şapkaya bir kişilik yüklüyoruz ve başımıza o şapkayı giydiğimizde o kişiliğe uygun davranıyoruz. Burada da duygu değişimleri önemli. O ruh haline kolay girip çıkmak lazım. Pastel boyalarla yerlerde resim çizip dev afişler hazırlıyoruz. Örneğin bir avukat olup, su reklamı yapmasını istiyorum. Burada kullanacağı dil, üreteceği slogan ve kendini ifade edebilmesi, kendini doğru anlatabilmesi şart. Göz iletişimini nasıl kuracaklarını öğreniyorlar. Kişiye, onu anladığının en güzel göstergesi bu. Oyunları hep doğaçlama yapıyoruz. Çünkü siyasetçinin anında üretmesi, doğru anlaması ve düzgün konuşması lazım. Önce iç yolculuk yaparak, kendilerini keşfediyorlar. Çünkü birini anlamak için önce kendini anlamak lazım."