CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve beraberindekiler 'CHP'li kadınlar Anadolu yollarında' çalışması kapsamında dün akşam Sivas'a geldi. Çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere bugün CHP Sivas İl Başkanlığı binasında bir toplantı düzenleyen Dokuzcan, bu çalışma ile Anadolu'da kadının sesinin yükselmesini hedeflediklerini ifade etti. Bir kadın örgütü olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Dokuzcan, şöyle konuştu:

"Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği 'Yurtta barış cihanda barış' sözünü 'Evimizde barış, odamızda barış, sokakta barış' şeklinde haykırmak istiyoruz. Çünkü şu an kadına yönelik şiddetin çok ciddi şekilde arttığı, günde 2-3 kadının yakınları tarafından vahşice öldürüldüğü, bir nevi cins kıyımına gidilen ve bunun çokta göz önüne çıkmadığı bir ortamda yaşıyoruz. Bir taraftan kadınlarımızın üzerinden bir şiddet giderken, diğer taraftan ülkemizde akan kanın durdurulması noktasında CHP kadın örgütü üzerine düşeni yapmak durumundadır. Onun için Anadolu yollarındayız."

Türkiye'nin en çok barışa ve huzura ihtiyacı olduğunu belirten Dokuzcan, "Sertleşmiş ve siyaset yanlısı şiddetin, yeni bir anlayışla yeniden kurgulanması ve artık halkımızın da 'Yeter' dediği bu noktada yeni bir sesin yükselmesi gerekiyor. 'Bu sesi kadınlar çıkarabılır' dedik. CHP kadın örgütü güçlü bir örgüttür. Kendi dinamiklerini yeniden canlandırıp halkla buluşma noktasında üzerine düşeni yapacak kadar cesaretli, akıllı, bilgi ve birikimini paylaşarak yükselecek bir örgüttür." 

7 ayda 7 bölgeye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Hilal Dokuzcan bir sonraki duraklarının Ankara olacağını vurguladı.