CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bugün seçim bölgesi Yalova'da bulunan ofisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hükümetin bir süredir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli günlerle ilgili baskılar uyguladığını, kutlamaları engellediğini, resepsiyonları iptal ettiğini söyleyen İnce, hükümeti, Cumhuriyet ile hesaplaşma içersinde olmakla suçladı.

29 EKİM'DE ANKARA'DA OLACAĞIM

Milletvekili İnce, "Bunu aşikar ve cüretkar bir biçimde yapıyorlar. 29 Ekim günü STK’lar Ankara’da eski meclisin önünde toplanıp yürüyecekler. Hükümet açıklama yapıp, 'bunu yaptırmayız' diyor. Bizim de genel başkan yardımcılarımız, grup başkanvekillerimiz bu konuyla ilgili açıklamalar yaptılar. Ben de o gün Yalova’da olacaktım fakat Ankara’ya gitmeyi uygun buldum. Orada arkadaşlarımla birlikte olacağım. Yalova’daki CHP’lileri sayın valiye ve sayın emniyet müdürüne emanet ediyorum. Onların kılına zarar gelsin istemem. Onların kılına zarar gelir, bir yanlışlık olursa sonra hesaplaşırız bunu bilelim" dedi.

BİBER GAZININ TADINI MECLİS'TE ÖĞRETİRİZ

Basın toplantısında, bayramın bağımsızlığın bir simgesi olduğunu söyleyen İnce, 29 Ekim günü milletvekili arkadaşlarıyla birlikte eski meclisin önünde olacaklarını ifade ederek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e uyarıda bulunduğunu söyledi.

İnce şöyle konuştu: 

"Bizim emir kulu gariban polis memurları ile işimiz olmaz. O çocuklara ne kızgınlığımız ne de bir başka şeyimiz olur. Bizim derdimiz İçişleri Bakanı’dır. İçişleri Bakanı’nı buradan uyarıyorum. Eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse, sana Meclis'te milletvekilleri ile birlikte o biber gazının tadını öğretiriz. Bu böyle bilinsin. Tattırmayan da namerttir. Bunu görecek. Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramı’nı yasaklayamaz. Kurban Bayramını da, Ramazan bayramını da yasaklayamaz. Dini ve milli değerlerimizle kimse oynayamaz bizim. Bizim bağımsızlığımızın simgesidir bu bayram. Bütün kurumları fethetmiş olabilirler. Bütün kurumları ele geçirmiş olabilirler ama Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasını engelleyecek bir hükümet bu topraklarda yaşayamaz. Herkes bunu böyle bilsin. İçişleri Bakanına da uyarımdır bu. Eğer biber gazını tatmak istiyorsa milletvekillerine gaz sıktırsın."