CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'li milletvekilleri ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İnce, "Bizim yaptığımız bir işgal değil, milletin kürsüsünü korumaya almaktır. Bizim yaptığımız bir işgal değil, direniştir. Coplanan öğrenciler için de gaz yiyen işçiler için de hapisteki milletvekilleri için de direniştir. Dünkü görüntüler için Meclis Başkanı'na müracaat ettik ve görüntüleri istedik. Daha önce de istediğimizde vermemişti. Meclis TV'nin görüntülerini vermeyeceksin ve milletvekillerimize saldıracaksın. İşte faşizm budur. Eşkıya meclise inmiştir ve sorumlusu Meclis Başkanı Cemil Çiçek'tir. 68. maddeyi uygulamadan gongu çalmış ve vekilleri ringe çağırmıştır. Derhal istifa etmelidir" diye konuştu.

TBMM'de Güldal Mumcu'nun odasının basılması ve Kamer Genç'e yapılan saldırının ardından üçüncü büyük zorbalığın dün yaşandığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cemil Çiçek'in yasama başkanı değil, Başbakan Erdoğan'ın yaveri olduğunu ortaya koyduğunu savundu. Muharrem İnce şöyle konuştu:

"Her devrin adamı, politikacısı Çiçek, dün uzlaşma zeminini çökertmiş ve tarafsızlığını yitirmiştir. Çiçek bu tavrıyla yasama başkanı değil, Tayyip'in yaveri ve emir eri olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca Meclisi kapatırken 'görüşme imkanı kalmamıştır' diyerek kapatmıştır. Böyle bir usul yoktur. Bakkal dükkanı kapatmıyorsun. Kapatırken hangi gün, hangi saatte açacaksın bunu belirtmelisin. Burası Tayyip'in meclisi değil. Etrafımızda iri yarı milletvekillerinden çember oluşturarak, eski savaş taktikleri kullananlara buradan sesleniyoruz: Buradaki milletvekilleri, 12 Eylül'de işkencelerden geçmiş milletvekilleridir. Bunlara pabuç bırakmayacağız. Çoğunluk diktası faşizmin doruk noktasıdır. Hak arayanı haklamak istiyorlar ancak muhalefeti yok etme girişimini püskürteceğiz."