CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen CHP Edirne İl Kongresi’ne katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği İnce yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın kimin ne yapacağını belirleyen kişi olduğunu öne süren İnce şunları söyledi:

"Kimin Vali, Müsteşar olacağına, Cumhurbaşkanının görev süresinin ne kadar olacağına o karar veriyor. Sigara ve içki içip içmeyeceğimize o karar veriyor. Kaç çocuk yapacağımızı söylüyor. Önce oradan başladı. Türkiye’de 3 çocuk, Kazakistan’da gitti zam yaptı, '5 çocuk' dedi. Dün hızını alamadı 'sezaryenle doğum yok, normal doğum' dedi. Çocuk sayısını o belirledi, doğumun nasıl olacağını o belirledi. Yakında çocuğu nasıl yapacağımızı da anlatırsa şaşırmayın."

'PADİŞAH RECEP PAŞA'

Türk Lirasının simgesini de eleştiren İnce, "Türk lirasına bir işaret yaptılar. 'TE' var orada. Tayyip Erdoğan. Biliyorsunuz bir padişahın, padişah olduğunda iki şey önemlidir. Adına sikke bastırılır. İkincisi ise hutbe okutulur. Sikkeyi de bastırdı, herhalde bu Cuma hutbeyi de okuttum mu padişah Recep Paşa hazır artık. Edirne’den AKP’ye söyle bir söz Söyleyeyim. Bak Recep Erdoğan. Bak sayın Başbakan, 'Bakıp ibret al yerde yatan yaprağa, bir zamanlar oda yüksekten bakardı toprağa.'"

Başbakan Erdoğan’ın öğretmen maaşlarıyla ilgili açıklamalarına da değinen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce şöyle dedi:

"Dün yine bir söz söylemiş. Diyor ki 'Şu öğretmenler var ya memurlara göre çok para alıyorlar.' Bu cehaletin örneği. Memur saat 5’de kapatır gider. Öğretmen 5’de kapatır gitmez. O dersin, o sınavın hazırlığı vardır. Rehberlik vardır. Öğretmenlik mesleği derse girmekten ibaret değildir. Dolayısıyla öğretmenleri nitelikli meslek gruplarıyla birlikte tanımlaman lazım. Onlarla birlikte kıyaslaman lazım."

KAYSERİ MEYDANI’NI HATIRLATTI

Başbakan Erdoğan'ın referandum öncesi Kayseri meydanında 'Bizim PKK ile görüştüğümüz söyleyenler şerefsizdir' dediğini hatırlatan CHP'li İnce, "Sonra Oslo’da PKK ile görüşüldüğü ortaya çıktı. Edirne’den Recep Erdoğan’a sesleniyorum. Kayseri meydanında şerefsizdir dedin. O şerefsizdir sözü meydanda asılı duruyor. Sahibi gitsin onu alsın. Kim lazımsa o alsın."

Konuşmasının ardından İnce, başka bir toplantıya katılmak için karayoluyle Çanakkale’ye gitti.

CHP Edirne İl Başkanlığı için ise Şükrü Civaroğlu ile Teoman Özdöl yarışıyor.

FK(LK/COŞ)