CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Şinasi Bey Restorant'ta yapılan toplantıda konuşan Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce, "CHP'li belediyeler PKK'lılara yardım ediyor" dediğini, ancak daha sonra bu sözünün arkasında durmadığını savunan İnce, şöyle dedi:

"Biz o zaman, 'Kim bunlar' dedik. 'Böyle bir şey olduysa bin tepesine al görevden' dedik. Gensoru verdik. 'Sen iftira attın' dedik konuşamadı. Bir iftira daha atıyor şimdi. 'Öğrencilere molotof kokteyllerini CHP'liler verdi' diyor. Başbakan'a sesleniyorum; Yalan söyleme. Geçmişte PKK olayında yaptığın gibi şimdi de iftira atma. Seni Karadeniz Ereğli'den uyarıyorum. Hangi CHP'li verdi bunu açıkla. Açıklayamazsan, Türk Patent Enstitüsü'ne müracaat edeceğim ve 'Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yalancısı RTE'dir' diye tescil ettireceğim."

ODTÜ olaylarında öğrencilerin uydu fırlatılmasına karşı çıktığı izlenimi yaratılmaya çalışıldığını ifade eden İnce, "Bu doğru değil. Zaten uyduyu fırlatacak olan çocuklar orada okuyor. ODTÜ'ye 5 bin polisle girdin sen. ODTÜ'ye 500 puanla giriyorsun. Bu tartışma üniversite ile medresenin tartışmasıdır. Onlar, 'Üniversite yapacağız' diyor, Başbakan ise 'Biz medrese yapacağız' diyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın her 3 ayda bir İsmet Paşa ile ilgili konuştuğunu söyleyen İnce, "Yok camiyi ahır yaptı, yok Hitler'e benziyordu. Sürekli İsmet Paşa'ya hakaret. Bunu niye yapıyor düşündünüz mü? Çünkü İsmet Paşa ile Atatürk birbirini tamamlayan insanlardır. Ne oluyor da Başbakan sürekli İsmet Paşa'ya laf ediyor. Asıl derdi Atatürk çünkü" diye konuştu.



İÇ(EE/AAA)