Burdur'da partisinin il kongresine katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olabilmesi için 2003 yılında Anayasa değişikliği yapıldığını hatırlatarak, CHP'nin buna destek verdiğini söyledi. "Biz neden destekledik?" diye soran İnce, "Demokrasiye olan inancımızdan dolayı destekledik. Çünkü 'en yüksek oy alan partinin genel başkanı, milletvekili olabilmelidir' dedik. Onun için anayasayı değiştirdik. Şimdi 8 milletvekili için yasa değişikliğine yanaşmıyorlar" dedi.

'BAŞBAKAN 18 BİN 500 OY ALDI'

Başbakan Erdoğan'ın 2003 yılında milletvekili seçildiği Siirt'te AK Parti'nin 56 bin oy aldığını ve 3 milletvekili çıkardığını kaydeden İnce, "Yani milletvekili başına düşen oy sayısı 18 bin 500. Biz, son seçimde Zonguldak'tan 146 bin oy almışız. 2 milletvekili çıkartmışız. Mehmet Haberal'a düşen oy sayısı 73 bin. İzmir'de Mustafa Balbay'ın bölgesinde 475 bin oy almışız. 7 milletvekili çıkartmışız. Balbay'a düşen oy sayısı 69 bin. 69 bin oy alan Balbay, 73 bin oy alan Mehmet Haberal hapiste, 18 bin 500 oy alan Recep Tayyip Erdoğan başbakan bu memlekete."

'BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR'

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın yeni yönetmeliğe göre kutlanmasını eleştiren İnce, AK Parti hükümetine ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen milyonlarca insanın bayraklarını alarak sokağa çıktığını belirten İnce, Başbakan Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlamadığını söyledi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine Van'da meydana gelen depremin gerekçe gösterdiğini vurgulayan İnce, "Başbakan Erdoğan 10 Kasım'a, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ne bahane uyduracak dört gözle bekliyorum. Ama bu millet çok büyük. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen yüz binler, milyonlar meydanlardaydı. 19 Mayıs'a sahip çıktı. Çünkü 19 Mayıs bir diriliştir, bir başlangıç günüdür, bir başkaldırış günüdür. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi susturamayacaklarını, sindiremeyeceklerini artık anlamış olmaları lazım" diye konuştu.

'AKP DÖNEMİNDE KUMAR 4 KAT ARTTI'

Türkiye'de Ak Parti döneminde şans oyunlarında ciddi artış olduğunu da savunan Muharrem İnce, şöyle konuştu:

"AKP'nin Türk kumar dünyasına ciddi katkıları oldu. Türkiye Cumhuriyeti'ne gelmiş geçmiş kumara en büyük yatırımı yapan AKP iktidarıdır. 2002 yılına kadar ayın 9’u, 19’u ve 29’unda Milli Piyango çekilişi yapılır, haftanın 2 günü de beygirler koşardı. Bir de Spor Loto vardı. Şans Topu'nu bunlar buldu, İddaa'yı bunlar buldu, beygirler 7 gün koşuyor şimdi. Gündüz yetmiyor bir de gece koşuyor. 2002 yılından 2012 yılına kadar Türkiye'de kumar tam 4 kat arttı. Kumara en büyük yatırımı yapan parti AKP’dir."

'BAKANLARINI NİYE SATTIN?'

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarında sık sık 'CHP'liler arkadaşlarını, dostlarını satar' diye ifadeler kullandığını da hatırlatan Muharrem İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Erdoğan; 28 Şubat'ta Erbakan Hoca'yı biz mi sattık? Partinin tüzüğünü birlikte hazırladığın Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’ı niye bıraktın? Özelleştirmeyle ilgili sorun çıktığında Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’i niye sattın? Senin milletvekilliği adaylığın engellenince kendi yerine bir Kemal ağabeyi koymuştun. Kemal Ağabeyi niye sattın? Akıl hocan Nevzat Altıntaş, bakan yaptığın Erkan Mumcu’yu, bakan yaptığın Kürşad Tüzmen'i, Enerji Bakanı yaptığın Hilmi Güler’i niye sattın? Türkiye’deki satışları bırakın, İnsan Hakları Ödülü aldığın Kaddafi'yi niye sattın? Niye bombalattın? Başbakan'ın bir özelliği vardır, dünyada bir başka örneği yoktur. Bir yakasında 'İslam'a Hizmet Ödülü' vardır, diğer yakasında 'Yahudi Cesaret Ödülü' vardır. Bunun yanında Kaddafi’den aldığı İnsan Hakları Ödülü vardır."