Aydın'ın Nazili İlçesi'ne partililerin verdiği dayanışma yemeğine katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, daha sonra il merkezine gelerek Aydın İl Başkanlığı'nda partilileriyle buluştu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muharrem İnce'ye burada, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci ve CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıştaş eşlik etti. Aydın'ın 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir olacağı hatırlatılan Muharrem İnce, CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağını savunarak, "İstanbul'u almak için ilçeleri parçaladılar, yeni ilçeler yaptılar. Bunlar AKP'nin sok taktikleri. Ama Aydın son yıllarda gücünü göstermiştir. Aydın artık aydın bir kenttir. Bu net bir şekilde ortada. Ben burada ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yasayı çıkarırlarsa çıkarsınlar CHP'nin başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Gündemde olan başkanlık istemiyle ilgili soruları cevaplayan İnce, "Bunların istedikleri başkanlık istemi değildir. Bunlar sultanlık sistemi istiyorlar" diye konuştu.

SANDIKTA YENEMEDİLER SAVCILARLA YENMEK İSTİYORLAR

AK Parti'nin sandıkta alamadığını savcılarla almak istediğini öne süren İnce, "Bunların derdi belediye başkanlarımızın suçunu bulmak, onları cezalandırmak değil. CHP'li seçmeni, Atatürkçü ve cumhuriyetçi seçmeni cezalandırmaktır. Tek dertleri budur. Sandıkta alamadıklarını, savcıyla almak istiyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanlığını düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya cevap veren İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile 8 yıl milletvekilliği yaptığını anımsatarak, "Odalarımız yan yanaydı. Ben kendisine 8 yıl boyunca 'Kemal Abi' dedim. Ben abi dediğim birinin altını oymam. Her şeyi erkekçe yaparım, mertçe yaparım. Kimsenin altını oymam. Şimdi abi demiyorum. Genel Başkana abi denmez. Çünkü bizim partimizin kültüründe Genel Başkanlık ayrı bir makamdır. Bir tüzel kişiliktir. Ben Genel Başkanımı, Başbakan yapmak için bütün örgütümüzün yaptığı gibi bende çalışıyorum. Gerisini bende bilemem, sizde bilemezsiniz, kimse bilemez. 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl sonrasının siyasette hesabı olmaz" diye cevap verdi.

YENİLMEK ZOR İŞTİR

Basının CHP'de Gürsel Tekin'in istifa etmesi olayını çok fazla abarttığını savunan İnce, medyaya asıl yazması gerekenleri yazmadığını iddia etti. İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunları yazacağınıza partideki tartışmayı yazıyorsunuz. Partide tartışma var tabi. Olacaktır ve yarışılacak. Yenilmek zor iştir. Partide bir yarış var. İki tane aday yarışıyor. Biri yeniyor, diğeri yeniliyor. Yenilen biraz küsecek, kırılacak. Ciğerine taş oturması gibidir yenilmek. Vallahi kurşundan ağırdır. Ben bunu bilirim. Çok ağır iştir ama demokrasi böyle bir şeydir. Bir arkadaşımız yenişmiş. Yenilmenin verdiği heyecanla biraz sert laflar söylemiş. Bunlar olabilir."

PARTİLİYİ AZARLADI

Gazetecilerin CHP'de parti içi tartışma yaşanıp yaşanmadığı yönündeki ısrarlı sorularına bir partilinin cevap vermek istemesine sinirlenen İnce, partiliye sert çıktı. CHP'de cevapları ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun verebileceğini söyleyen İnce, "Burada da Kemal Kılıçdaroğlu yerine soruları ben cevaplarım. Çünkü ben O'nun vekiliyim. Siz benim vekilim değilsiniz. O yüzen siz cevap veremezsiniz. Cevap vermek istiyorsanız çıkın dışarıda basın açıklaması yapın" dedi. İnce'nin Nazilli'de Tolga Çandar konserine katılacağı belirtildi.

Cem ULUCAN / AYDIN,


CU(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)