30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla alternatif bir kutlama programı düzenleyen CHP Yalova İl Teşkilatı, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Düzenlenen törene CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yaklaşık 200 partili katıldı. CHP örgütlerine, anıta çelenk konulmasına izin verilmemesini sert bir şekilde eleştiren İnce şunları söyledi:

“Biz kimseden izin istemiyoruz bilgi veriyoruz. İstanbul’daki CHP örgütlerimiz kaymakamlıklara müracaat edip Atatürk Anıtı’na çelenk koymak istediklerini bildiriyorlar. İlk olarak Kartal Kaymakamlığı ret cevabı veriyor. Grup Başkanvekilimiz Akif Hamzaçebi ve İstanbul milletvekillerimizle birlikte örgütümüze destek amaçlı oradaydık. Şunu herkes bilsin ki biz Recep Tayyip Erdoğan’dan izin istemiyoruz. Onun askeri konumundaki valilerinden, kaymakamlarından da izin istemiyoruz. Biz sadece bilgi veriyoruz. Biz bu ülkenin valilerinden ve kaymakamlarından Atatürk’ü anmak için kimseden izin istemiyoruz. Böyle bir izne ihtiyacımız yok. Bu millet bu günü kutlayacaktır. Stadyumları kapatıp bayramları kutlamayanlara Atatürk’ün kenti Yalova’dan sesleniyorum. Sabrımızın sonuna geldik. Unutmayın ki bu ülkenin kurumlarını diz çöktürebilirsiniz. Bu ülkenin kurumlarını ele geçirebilirsiniz. Ama bu ülkenin düşmeyen kalesi CHP’ye diz çöktüremezsiniz. Sizin arkanızda Ramsey’in ceketi var. CHP'nin arkasında Lozan var, Kurtuluş Savaşı var.”

ERDOĞAN VE SAZ ARKADAŞLARI

Konuşmasında bir tarafta kutlama ve bayramda sevinip onu kutlayanların, diğer yanda ise karşı tarafın olduğunu söyleyen İnce, “Bugün burada Laz, Kürt, Çerkez kökenli yurttaşlarımız olabilir. Ama onların hepsi zafere inananlardır. Bir de zafere inanmayan 30 Ağustos günü kahreden Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar ve İtalyanlar vardır. Ve son yıllarda kimse kusura bakmasın Recep Erdoğan ve saz arkadaşları vardır. Bunların anladığı dilden anlarım ben. Mangal gibi yüreğimiz var. Bu çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engellemeye çalışıyorsunuz. Kendinizi ne zannediyorsunuz siz. Bu Cumhuriyet ve Atatürk sahipsiz mi?” diyerek sözlerini tamamladı.



(SG(FK/AAA)