Kaymakam Dayan’ın dün, Kaymakamlığın resmi internet sitesinde yer alan sert açıklamasının ardından bugün de Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu basın toplantısı düzenleyerek kaymakamın iddialarına cevap verdi. Kaymakamın iddialarını kabul etmediğini belirten Başkan Özoğlu, “Ortada hiçbir neden yok iken bu tür ayrımcılığa yol açacak, asılsız açıklamayı Kaymakam Nurettin Dayan’ın neden yaptığını anlamış değilim" dedi.

İlçede görev yapan hiçbir Kaymakamla aralarında sorun olmadığını ifade eden Başkan Özoğlu, Kaymakam Dayan’ın iddiasının tam tersine bir dönem önceki Kaymakam Ramazan Fani ile ilişkilerinin halen iyi bir şekilde devam ettiğini söyledi. Başkan Özoğlu, Kaymakam Dayan’ın açıklamalarını eleştirerek, “Bir takım emelleri olanlar, bizim ve Hekimhanlıların üzerinden bu emellerini gerçekleştirmeye çalışmasınlar. Biz kimsenin gitmesini de istemiyoruz. İktidar partisine hoş görünmek adına beni ve ilçemi kimse bu tür emellerine alet etmesinler, buna izin veremeyiz” diye konuştu. Başkan Özoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ne halkıma ne de ilçemde görev yapan hiçbir temsilciye saygısız davranmam düşünülemez. Biz kimseyi saf yerine koymadık, koymayız da. Kimsenin bizi tehdit etmeye hakkı yoktur. İlçede görev yapan bir Kaymakamın ayrım lafını ağzına alması dahi hoş karşılanamaz. Bunu üzüntüyle karşılamaktayım ve hiçbir sebep de göremiyorum. Kaymakamlık ve belediye bir ilçenin hasmane kuruluşları olamazlar, olmamalıdırlar. Bu tür ayrımcılığa sevk edici, sebepsiz açıklamalar çok ciddi ve üzücüdür.

Sırf iktidar partisine yaranmak, daha iyi bir görev almak uğruna şahsımın kullanılmasına izin veremem. İlçemizin kaymakamı iktidar partisinin temsilcisi değildir. Yaptığı açıklamalara dikkat etmek zorundadır. Gerçek dışı açıklamasını kabul etmiyorum.”

Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, Kaymakamlığın internet sitesinde 'Kamuoyuna duyuru' başlığı altında bir açıklama yapmış ve “Üç yıl Boyunca Hekimhan için çırpınan meslektaşıma ayrılacağı gün nasıl bir kinle saldırmışlarsa, görev süremizin dolacağı düşünülerek aynı aymazlıkla üzerimize gelmektedirler” diyerek isim vermeden CHP’li Belediye Başkanını eleştirmişti.



CÖ(MP/AAA)