CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça İl Kadın Kolları'nın konuğu oldu. İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve Merkez İlçe Başkanı Hakan Şehirli ile kadın kollarını ziyaret eden milletvekili Havutça, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda AK Parti iktidarına sert eleştirilerde bulunan Havutça, milletvekillerinin söz söyleme özgürlüğünün bile tehdit altında olduğunu iddia etti. Havutça, şöyle dedi:

“Seçilmiş bir milletvekili olarak görüşlerimi Meclis kürsüsünde ifade edeceğim. Ancak saat 19.00'dan sonra TRT- 3 canlı yayını kesiyor ve bizim konuşmalarımızın bir tek kelimesini bile Türk halkı duymuyor. Ondan sonra 'CHP ne yapıyor, niye görüşlerini ifade etmiyor' diye eleştiriler geliyor. Türkiye'nin en önemli sorunlarını gündeme getiriyoruz. Ama AKP iktidarı saat 19.00'dan sonra bizi konuşturuyor. Meclis Başkanı bir şekilde 19.00'a kadar Meclis'i oyalıyor. Keyfi ara veriyor ve en önemli konuşmaları saat 19.00'dan sonra yaptırıyor. Biz de o zaman kürsüye çıkıyoruz ve AKP'liler de bizi dinlerken zaten uyuyorlar. Meclis'te tam bir çadır tiyatrosu oynanıyor.”

TELEFONLAR DİNLENİYOR İDDİASI

“Türkiye'de demokrasi falan yok, Türkiye'de AKP'nin açık bir faşizmi var" diyen Namık Havutça, parlamenter sistemde demokrasinin tek güvencesinin bağımsız yargı olduğunu söyledi. Havutça, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargıda geldiğimiz noktaya bakın. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını, anayasa değişikliği ile tam olarak egemenlik altına aldılar. AKP'nin ülkeyi, yargıyı, hakimleri, savcıları, basını ve tüm halkı nasıl bir baskı altına aldığını çok açık bir şekilde görüyoruz. Bunu bir milletvekili olarak değil, bir yurttaş olarak söylüyorum. Bugün Türkiye'de hepimizin telefonu istisnasız bir şekilde dinleniyor. Buna yürekten inanıyorum. Bir siyasetçi ve milletvekili olarak telefonlarınızın dinlendiğinden eminim. Başbakan, genel başkanımız için bile 'Kılıçdaroğlu aldığın nefesi bile izliyoruz' diyor. Herkes hakkında fezleke düzenlediler. En son düzenlenen fezleke de genel başkanımıza geldi. Ergenekon savcıları, Genel Başkanımızın yaptığı bir siyasi eleştiri sonrası bunun bir suç oluşturduğunu düşünerek onu da susturmaya çalışıyor.”

BAŞBAKAN İSTEMEZSE MECLİS'TE SİNEK BİLE UÇAMAZ

Başbakan Erdoğan'ın, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'de bile olmayan yetkileri istediğini ileri süren Namık Havutça, "Buradan şunu sormak lazım. Senin Saddam'dan eksik hangi yetkin var şu anda? Yasama senin emrinde. Sen istemediğin sürece parlamentodan bir sineğin dahi uçması mümkün değil. Yürütme zaten senin emrinde. Sağolun Anayasa Mahkemesi’ni de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nu da teslim aldınız. Basını, muhalefeti susturdunuz. Şu an biz milletvekillerinin halkın kürsüsü Meclis'te söz söyleme özgürlüğünü de kısmaya çalışıyorsunuz" diye konuştu.



CY(İÖ/ESM)