Gürsel Tekin, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ile Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve parti yöneticileriyle birlikte merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Mahallesi'nde saat 04.00'de tarlalarda çalışmak üzere toplanan tarım işçileriyle bir araya geldi. Birlikte kahvaltı yapıp, yakılan ateş etrafında ısınarak sohbet eden Gürsel Tekin'e, Çukurova Tarım Aracıları ve Elciler Derneği Başkanı Fevzi Ete yaşanan sıkıntıları anlattı.

Fevzi Ete, tarım işçilerinin çalışma koşullarının ağır, sosyal güvencesiz olduğunu belirtip, "Tarım işçilerinin sorunlarına karşılık muhatap bulunamamıştır. İşe gidiş, geliş saatlerimiz belli değil. Bizler Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden geldik. Ağalık dönemi bitti diye sevinirken, buralara geldik, köle olduk" dedi.

'BU YÜZYILA BAKALIM'

Gürsel Tekin ise Türkiye'nin bir çok ilinde benzer manzaraların yaşandığını vurgulayıp, "Gerek TÜİK, gerekse bakanlar açıklamalar yapıyor; 'İşsizlik azaldı, sosyal güvence sorunları neredeyse bitti' diyorlar. Ben de bu sorunları yerinde sizlerle paylaşmak istedim. Benim milletvekili olduğum İstanbul'da 15 ayrı yerde insan pazarlarının olduğu yerler var" diye konuştu.

OKUL YERİNE TARLADA

Grup içindeki bir çocuğu yanına alarak konuşmasını sürdüren Tekin, şunları söyledi:

"Bu çocukların okulda ya da yatakta olması lazım. Bu çocuk evine 3 kuruş para götürecek. Annesi, babası hasta. Şuradaki hiçbir yurttaşımızın sosyal güvencesi olmadığı gibi, hiç birisinin dönüp dönmeyeceğinin garantisi de yok. Hangi serüvene gittiğini bilmiyor. Bu ne sağırlıktır, ne dilsizliktir? Muhteşem Yüzyıl arıyorsan al sana muhteşem Türkiye! İşte burası. Eğer bir muhteşemlik arıyorsanız, muhteşemliğin yeri Adana'dır, buradaki garibanlardır. Saat 5'te işte olmaları gerekiyor, belli ki saat 3'te kalkmıştır. Birçok kadınımız bebeğiyle işe gidiyor. Sizi vicdanlı olmaya çağırıyorum iktidar yetkilileri. Gelin buraları, bu manzaraları görün. Bu konuları elbette Meclis'te de getireceğiz. Meclise getiriyorsunuz, kanun teklifi, soru önergesi veriyorsunuz, alıyorlar bir yere koyuyorlar. Aylarca cevabını almak mümkün değil. Bırakalım Muhteşem Yüzyıl tartışmasını bu yüzyıla bakalım Sayın Başbakan."

Gürsel Tekin daha sonra, midibüslere binen tarım işçilerini uğurladı, ardından kendisi de havayolu ile Ankara'ya hareket etti.



SÜ(OA/AAA)(FOTOĞRAF)