CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Kırklareli’ne gelerek partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Günaydın, 2011 yılındaki seçimlerine 2 ay kala törürün bıçak gibi kesildiğini belirterek şunları söyledi:

"2011 Haziran seçimlerini anımsayınız. Devam eden bir terör, seçime iki ay kala bıçakla kesilmiş gibi kesilmişti. Biz o zaman söyledik. Ey AKP sen PKK ile masaya oturdun, görüşme yapıyorsun. Bu memleketin başbakanı 'Bize bunu söyleyenler şerefsizdir' demişti. Ben kaba bir politika gütmek istemiyorum. Kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğunun halk tarafından takdir edilmesi gerektiğini de söylemeyeceğim."

Ankara Milletvekili ve CHP MYK üyesi olduğunu hatırlatan Gökhan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara’da mesaimizin büyük bir bölümü, artık içimiz kanayarak Kocatepe Camii'nde geçiyor. Önümüzden bir şehit cenazesi geçerken AKP milletvekilleri ne hissediyorlar bilmiyorum ama, ben kendimi sorumlu hissediyorum. O çocuklarımızı oralara gönderiyoruz. O çocukları 20’li yaşlarında cansız bedenleri ile geri alıyoruz. Mutlaka çözülmesi gerekir. İç güvenlik önlemi alınmalıdır ve terörle etkin mücadele yapılmalıdır. Ancak bu sorun sadece askeriye ve polisiye önlemlerle çözülemeyeceği açıktır. Mecliste gurubu bulunan siyasi partiler bir araya gelerek önlem alması gerekir."

Günaydın, bir süre basına kapalı partililerle görüştükten sonra Kırklareli’nden ayrıldı.

AÜÜ(LK/COŞ)